İSTE-TTO´dan firmalara eğitim

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Ar-Ge Merkezlerinin etkinliklerinin artırılması hedefi doğrultusunda, Şampiyon Filtre firmasının Ar-Ge Merkezi araştır

EĞITIM 7.11.2018 10:37:14 0
İSTE-TTO´dan firmalara eğitim

İskenderun/SES

İSTE´den yapılan yazılı açıklamada, kentte etkin bir Ar-Ge ekosistemi oluşturmaya çalışan sanayi kuruluşlarına Ar-Ge ve inovasyon odaklı proje ve eğitim danışmanlığı hizmetleri sunulduğunu ifade eden İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, sanayi kuruluşları için kurumsal eğitim programlarının düzenlenmesine de öncülük edildiğini belirtti. Açıklamada, 'Bu kapsamda; İSTE-TTO ve Şampiyon Filtre işbirliği ile Şampiyon Filtre´nin kurumsal Ar-Ge altyapısını daha da güçlendirmek üzere Ar-Ge Yönetimi ve Trendleri konulu bir eğitim programı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu tarafından gerçekleştirilen ve iki gün süren eğitimde, Ar-Ge stratejisi, Ar-Ge Merkezi proje türleri, Ar-Ge birim organizasyonu, Ar-Ge metotları, Ar-Ge Merkezi Performans Değerlendirme ve TRIZ (Yenilikçi ve Kreatif Problem Çözme Teknikleri) hakkında bilgi verildi' görüşüne yer verildi.
Bölgedeki Ar-Ge Merkezi sayısının artırılmasına yönelik stratejik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten İSTE-TTO Koordinatörü Seçkin Dilek de, 'Devletimiz, Ar-Ge Merkezlerine önemli teşvikler ve muafiyetler vermektedir. Ar-Ge potansiyelinin değerlendirilmesi açısından da, firmaların Ar-Ge merkezi kurmaları çok önemlidir, fakat daha da önemlisi kurulan bu Ar-Ge merkezlerinin sürdürülebilir olmasıdır. Bunun için de, Ar-Ge Merkezlerinin Üniversitelerle sürekli olarak dirsek temasında kalarak, proje ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmesi gerekmektedir. İSTE-TTO olarak; Ar-Ge Merkezi kurulum danışmanlığı, Ar-Ge Merkezi yönetim danışmanlığı, Ar-Ge ve inovasyon tabanlı proje geliştirme ve eğitim konularında sanayi firmalarına danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. İskenderun ve Hatay´daki Ar-Ge merkezi sayısının katlanarak artmasını sağlamak istiyoruz” açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00