İSTE´ye 31 yeni kadro

İskenderun Teknik Üniversitesi, fakülte ve yüksekokullara profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, toplam 31 öğretim üyesi alacak.

EĞITIM 16.01.2022 14:56:29 0
İSTE´ye 31 yeni kadro

29 Aralık 2021´de duyurulan kadro ilan tablosuna göre, alınacak öğretim üyelerinin 5´i profesör, 10´u doçent ve 16´sı doktor öğretim görevlisi olacak. Alınacak öğretim üyesi kadrolarına ilişkin yapılan açıklama bölümlerinde akademisyenlerin çalışma alanlarının nokta gösterilmesi, alınacak kadroların da önceden belirlendiği yorumlarına yol açtı.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine yapılacak alımda, 'Kırılma Mekaniği ve/veya malzeme yorulması konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak' , 'Savunma Sanayi Teknolojileri ve Stratejileri bölümünde doktora yapmış olmak' ve 'Yapay Zeka Teknikleri, Titreşim ve Kontrol konularında çalışmış olmak' ifadesi yer alırken, İskenderun Meslek Yüksekokuluna alınacak kişilerin ise 'Yapay Zeka konularında bilimsel çalışmaları olup, SCI/SCI-E dergilerde en az 3 yayın yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 1 yıl ders verme tecrübesine sahip olmak' , 'Adli muhasebe ve bağımsız denetim alanında çalışmış olmak' ve 'Membran ve atık su arıtımı konularında çalışmaları olmak' ifadesi yer aldı.

İMYO´ya alınacak 3 öğretim üyesinin A.B., İ.K. ve A.S. olacağı da savunuldu. İSTE´de daha önce de kişiye özel kadro ilanları çıktığı ve bunların alımlarının yapıldığı öne sürülmüştü. İMYO´da doktorasını yapan bir akademisyenin 15 yıl süreyle kadro alamayınca emekliye ayrıldığı, bir başka akademisyene ile 5 yıldır kadro verilmediği de savunuldu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00