İSTE, akademik yılını açtı

İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE), yeni akademik yıl törenle açıldı.

19.10.2022 13:48:00 0
İSTE, akademik yılını açtı

İskenderun/SES
İSTE Kapalı Spor Kompleksinde yapılan törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, üniversite rektörü Tolga Depci, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile üniversitenin akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan İSTE Rektörü Depci, “Bu toprakların mazisi de atisi de sizlerden bu üç silahı kuşanmanızı bekliyor. Çünkü biliyoruz ki en büyük mücadele cehalete karşı verilen mücadeledir. Tüm umudumuz sizlersiniz, geleceğiniz aydınlık, alnınız ak ve yolunuz dosdoğru olsun” dedi. İSTE İklim Elçisi Saibe Baran,  iklim değişikliği hakkında bireysel ve toplumsal olarak yapılması gerekenleri ifade etti. Törende 250 İSTE öğrencisine burs sözü veren İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, Depci ile burs için protokol da imzaladı.
Üniversitenin açılış dersini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere verdi. Prof. Dr. Bakırdere, “Bilimin tüm alanlarında çalışmalıyız. İnterdisipliner çalışmalar yapmak önemlidir. Geleceğe şekil vermek için geçmişi bilmek zorunda olduğumuzu, geçmişi bilmezsek gelecek hakkında konuşamayacağız" dedi. Bakırdere, gençlere “fırsatları kaçırmamalarını, kabuklarını kırmalarını, baskı altında çalışmaktan korkmamayı, gösterilenle yetinmemeyi, hedefi baştan belirmeyi ve olaylar karşısında tepkisiz kalmamayı, hedef odaklı çalışmayı, hayata tutunmayı” tavsiye etti. Açılışta yer alan konser ise Bartın’da yaşanan maden kazası nedeniyle iptal edilirken, İSTE Kapalı Spor Kompleksinin açılışı da yapıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19