İSTE´de alg teknolojileri çalıştayı

Algler ve endüstriyel uygulamaları alanında uluslararası düzeyde çalışmalar yapan bilim insanlarını bir araya getirerek hem bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak, hem de geleceğe yönelik yeni projelere başlangıç yapmak amacıyla

GÜNCEL 24.05.2018 10:20:28 0
İSTE´de alg teknolojileri çalıştayı

Orhan Yıldız/İskenderun

Çalıştaya İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Türkay Dereli ve akademisyenlerin de katıldı.
Çalıştaya katılan ve destekte bulunan bilim insanlarına teşekkür eden İSTE Rektörü Dereli, 'İSTE, enerji konusunda ihtisaslaşmaya çalışan ve bu alandaki bilimsel araştırmaları önceliklendiren bir üniversite olarak, son zamanlarda alternatif bir enerji kaynağı olarak görülmeye başlanan ve özellikle biyoyakıt üretiminde adından sıklıkla söz ettiren algler (yosunlar) konusunda önemli çalışmalar başlatmış bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl üniversiteye gelen Japonya Tsukuba Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kazuo Kadowaki, İskenderun Körfezi´nin ham petrol elde edilmesine yönelik uygulamalarında önemli fırsatlara sahip olduğunu belirtmişti. Biz de bu konudaki çalışmalara hız verdik. Çalıştayda hep birlikte alglerin enerji kaynağı olarak kullanılmasına yönelik yeni projelerin temellerini atacağız” dedi.
Çalıştay hakkında bilgi veren İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı da şunları söyledi: 'Bir Japon profesör süperiletken malzeme üzerine çalışıyordu. Alanı dışında olmasına rağmen ülkesinin ihtiyacına binaen, yoğun çalışmalar sonucunda alglerle petrol üretimi üzerine büyük mesafe kat etti ve başarılar elde etti. Geçen yıl İskenderun Körfezi´ne gelip buraları görünce alg üretimi için gerekli bütün altyapının bu bölgede doğal olarak oluştuğunu söyledi. Bizler de inanır ve çalışırsak, burada petrol de üretebiliriz, savunma sanayisinde de iş çıkartırız, sağlık sektörüne de yeterli olacak kadar alg üretebiliriz. skenderun Körfezi´nin bu yanını öğrendiğimizde çok mutlu olduk ve bu çalışmaları başlattık.”
Çalıştayda, Prof. Dr. A. Osman Kılıç, Prof. Dr. Münevver Sökmen, Prof. Dr. Süleyman Köytepe, Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı Prof. Dr. Burhan Ateş, Prof. Dr. Oya Türkmen Işık, Dr. Alexandros Georgakiles ve Ekinciler Holding YK üyesi Recep Ekinci de sunum yaptı. Çukurova Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, TUSEB (Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı), Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Atina Teknik Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi´nden gelen bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Yenilikçi Alg Teknolojileri Çalıştayı yapılan değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Çalıştay´a katkı yapanlara katılım belgeleri de verildi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00