İSTE´de ´kurdeleli temel atma töreni´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüsünde, eğitim ve hizmet verecek olan Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi´nin temeli kurdele kesimi ile yapıldı.

EĞITIM 21.04.2022 09:27:12 0
İSTE´de ´kurdeleli temel atma töreni´

İskenderun/SES

 Törene katılan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi´nin, ülke ve bölgede ihtiyaç duyulan nitelikli, sertifikalı ve profesyonel kaynakçı talebinin karşılanması hususunda önemli bir faaliyet yürüteceğini belirtti. Törene Hatay Milletvekili Abulkadir Özel, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da katıldı. Projeyi Doç. Dr. Ersin Bahçeci ile birlikte yaptıklarını belirten İSTE Rektörü Depci, törenin açılışında, “TR63 bölgesinde kaynak konusunda hizmet veren her türlü sektöre hizmet verecek olup 3 binden fazla, Hatay´da ise toplamda 500´den fazla firma bulunmaktadır. 2019 yılında yapılan çalışma ve araştırmalar neticesinde Türkiye´de kaynakçılıkta özellikle yetişmiş eleman eksikliği ve testlerin yapılması hususunda büyük bir elzem olduğu ortaya çıkmış. Projesi çizilerek, İTSO ve Doğaka´nın destekleri ile hayata geçirilmiştir. 18 ay önce rektörlüğe geldiğimde bu projenin durduğunu öğrendiğimizde valimiz Doğan´a durumu izah ettiğimizde her türlü desteği seferber etti. Bilime ve bilim adamına verdiği değerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Her yönden verdiği destekleri ile projemiz hayata geçirilmiştir. Şu an itibariyle merkezde işlem görecek gerekli cihazların yüzde 80´ini almış bulunmaktayız' dedi. Vali Doğan ise şöyle konuştu: 'Burada atacağımız temel çok önemli. Bölgede sektöre bir ara eleman yetiştirme ve sektörün ihtiyaçlarını karşılama anlamında ciddi bir işlev görecek bir proje. Tabi bu tür projelere kaynak bulmak, ayırmak, bu tür projeleri hazırlamak, düşünmek ayrı bir marifet gerektirir. Teknik üniversite böyle bir projeyle geldiğinde bizde bu projenin desteklenebilir olduğunu gördük ve kararımızı verdik. Pandemiden kaynaklı biraz gecikme yaşandı, geç oldu ama güç olmasın inşallah. Burada atacağımız temel ile birlikte hızlı bir şekilde bu merkezi aktif hale getirerek sektörün hizmetine sunacağız. Üniversitenin, sektör ile birlikte çalışıyor olması beni gerçekten mutlu ediyor. Teknik üniversitelerin, Türkiye´nin gelişimine, büyümesine katkı sağladıklarını görüyoruz, bu katkı da ilin teknik üniversitesinin yer almış olması bizi mutlu ediyor. Türkiye´nin büyük projelerine İSTE´den hocaların katılması bizi mutlu eder. Sizler çalışın, üretin bizlerde arkanızdan gelelim.'
Vali Doğan ve törene katılanlarla birlikte temel atma kurdelesini kesti, İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsünde bulunan Yetenek Vadisi Teknik Eğitim Merkezi´nde incelemede bulunup, bilgi aldı.


"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00