İSTE´de mezuniyet töreni

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2020-2021 akademik dönemi mezunlarını gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni ile uğurladı.

EĞITIM 17.07.2021 09:59:02 0
İSTE´de mezuniyet töreni

İskenderun Teknik Üniversitesi´nde (İSTE) pandemi sonrası ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. İSTE Merkez Kampüsü´nde gerçekleştirildi 2020- 2021 akademik yılı mezuniyet töreninde fakülteler, yüksekokullar, konservatuvar, enstitü ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak, üniversite hayatlarını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Şehitlerin anısına okunan Kuran´ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı´ndan Öğr. Gör. Rasim Paşaoğlu ve Öğr. Gör. Emrah Ender Arzuman´ın hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) 6. Dönem Mezuniyet Töreni´nde açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, öğrenci ve misafirleri selamlayarak “Bugün her birimiz için hem gurur hem mutluluk hem de hüzün günü” dedi. Yaşamlarında yeni bir sayfa açan öğrencilerin heyecanlarını paylaştıklarını belirten Depci, desteklerinden dolayı da aileleri kutladı. Depçi, “Bugün aslında sizin gününüz! Ve haklı gururunuzu ve mutluluğunuzu paylaşarak, hepinizi tebrik ediyorum. Merak duygunuzu, araştırma ve yaşam boyu öğrenme serüveninizi asla terk etmeyin. Sonuç odaklı değil, çaba ve gayret üzerine yaşamınızı bina edin, Üniversitemizin 6.dönem mezunu olan siz İSTE´liler, bugün artık farklı bir yarışın içerisinde, geleceğe dönük farklı bir atmosfere giriyorsunuz. Bulunduğunuz yerlerde çok yönlü olmanızı, İSTE´den gördüğünüz eğitimle farkınızı ortaya koymanızı görmek istiyoruz. Hayal kurmaktan çekinmeden; başarının sabır, sıkı çalışma ve azimle geleceğini unutmayın. Daima gönülden, yapmayı sevdiğiniz işin istikameti üzerinde çalışın” diye konuştu.

Törende söz alan İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSTE ile işbirliklerinden bahsederek İSTE´nin bölge kalkınmasındaki yeri ve önemine dikkat çekti.

Mezuniyet töreni kep atma töreni ve ardından bölümlere diplomalarının takdim edilmesiyle son buldu.

Törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Prof. Dr. Mustafa Yüksek ve Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE akademik ve idari çalışanlar, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Anahtar Kelimeler: İSTE mezuniyet töreni

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00