İSTE´de mezuniyet töreni

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), mezunlarına diplamalarını Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda düzenlenen törenle verdi.

GÜNCEL 3.07.2018 10:12:36 0
İSTE´de mezuniyet töreni

Nesrin Geyik/İskenderun

İSTE´nin tanıtım videosunun gösterimi ve Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanlarının müzik dinletisi sunduğu diploma töreninde mezunlara seslenen Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, kariyer basamakların çıkarken sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. Tetikoğlu, “Mezunlarımızı tebrik ediyoruz. Bugün sizler için çok önemli bir gün. Çalıştınız ve karşılığını aldınız. Kendinize güvenin ve asla vazgeçmeyin. İSTE hem bölgemize, hem gençliğimize çok şey kazandırdı” dedi.
Törende konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli de şunları söyledi: “İSTE´nin ortaya koymuş olduğu ‘teknoversite´ vizyonunun giderek yaygınlaşıyor olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Artık, herkes inovasyonu, teknolojiyi, inovasyon odaklı ekonomik kalkınma modelini konuşuyor, sorguluyor ve uyguluyor. Şimdi ise başarıyı ödüllendirme zamanı. Diplomalarla taçlandırma zamanı. Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Bizlere güvendiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Mezunlarımız bizim geleceğimiz, en büyük değerlerimizdir. Bir üniversitenin performansı ve başarısı mezunlarının başarısı ile ölçülür. Sizin başarınız bizim başarımızdır. Bu, öylesine söylenmiş bir şey değil. Sizlerin iş hayatında göstereceği performans ve elde edeceği başarı doğrudan bize yansıyacaktır. Misalen, sizin teknoparklarda kuracağınız bir start-up şirket, Üniversitemize çok yüksek bir puan kazandıracaktır. Ama bizim bundan haberdar olmamız gerekiyor. Sistem bu şekilde çalışıyor artık. O yüzden, lütfen kusura bakmayın, biz sizi takip etmeye devam edeceğiz kuracağımız mezun iletişim sistemi ile. Siz de bizi takip ediniz, iletişiminizi kesmeyiniz. Mezun olduğunuz okulunuzla bizimle olan bağınızı koparmayınız, desteğinizi devam ettiriniz, sürekli İSTE´yiniz. Müzik dinletisinde de duyduğunuz üzere; siz yanımızda olursanız, biz hiçbir şeyden korkmayız. Biz sizin yanınızdayız. Siz de korkmayın ve hatta öğrendiklerinizi uygulamanın tadını çıkartın artık. Şimdi, hepiniz ailelerinize teşekkür edin ve onları ayakta alkışlayın. Yolunuz açık olsun. Allaha emanet olun.'
Teknologluk sınavında başarı gösteren teknoversite mezunlarına Teknologluk Sertifikalarının da verildiği terende, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında sportif faaliyetlerde önemli dereceler kazanan ve öğrencilere ödülleri de edildi.
Diploma töreninde diploma alanları temsilen konuşan İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun mezunu Emre Çağlar Coşgun, İSTE´deki güzel anıları olduğunu ve bunları her zaman kalbinde yaşayacağını, burada geçirdiği zamanın unutulmayacağını belirtti. Coşgun, mezuniyet kütüğüne ismini de çaktı.
Diploma Törenine, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Sanko Üniversitesi Rektörü Güner Dağlı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ile mezunların yakınları da katıldı. İSTE´de bölümlerinde dereceye giren öğrencilere bir işadamının katkısıyla altın hediye edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04