İSTE´de TEKNOFEST hazırlığı

İSTE öğrencilerinin de katılımıyla teknofest bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

EĞITIM 20.02.2021 16:00:39 0
İSTE´de TEKNOFEST hazırlığı

Türkiye´nin ilk ve tek Havacılık Uzay ve Teknoloji festivali olan TEKNOFEST milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmek için üniversitelerle birlikte hareket ederek farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Bu yıl 4.´sü düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali´nin bilgilendirme toplantısı; Teknofest İcra Kurulu Üyesi Elvan Kuzucu, Yarışmalar Koordinatörü Engin Öksüz, Yarışmalar Sorumlusu Gizem Karabacak, İSTE öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.

İSTE´den bilgilendirme toplantısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye´nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmanın gerekliliğine vurgu yapıldığı, milli teknoloji hamlesi vizyonuyla rekabet eden gençler yetiştirmenin öneminden bahsedildiği belirtildi.

Festivalin sadece İstanbul ile sınırlandırılmayıp tek yıllarda İstanbul, çift yıllarda ise Anadolu´nun herhangi bir şehrinde yapıldığı ve tüm yurtta teknoloji seferberliği başlatmanın hedeflendiği bilgisine de yer verilen açıklamada, “Her yıl katılımın giderek arttığı TEKNOFEST´e İSTE öğrencileri de yoğun ilgi gösteriyor. 35 farklı kategoride düzenlenen festivalde dereceye giren öğrencilere; staj, eğitim programları, destek programları, teknolojik geziler ve kariyer geliştirme gibi olanaklar sunulmakta. Başvuruların bireysel ya da takım olarak yapılabildiği festivalde, Uçan Araba Tasarım Yarışması´ndan, İletişim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması gibi farklı seviye ve kategorilerde yarışmalar yer alıyor” denildi.


Anahtar Kelimeler: İSTE TEKNOFEST hazırlığı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19