İSTE'de "adrese teslim" kadro

İskenderun Teknik Üniversitesi'ne (İSTE) alınacak öğretim üyesi alım ilanında 'adrese teslim' özel kadro ayrıntıları içeriyor.

EĞITIM 1.11.2022 16:03:00 0
İSTE

İskenderun/SES
İSTE, Barbaros hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesine alınacak 22 öğretim üyesinin 7'sinde indeksli dergilerde 2 ila 15 arasında "yayın yapmış olma" şartı bulunuyor. İSTE, akademik kadrosuna 2 profesör, 8 doçent ve 12 doktor öğretim üyesi alımı yapacak. Başvurular fakülte ya da meslek yüksekokulu sekreterliğine şahsen yapılacak. 
İnternette "https://iste.edu.tr/files/3496_files_1666762607.pdf" adresinde yayınlanan akademik kadro ilanında, 7 öğretim üyesinin alımı için 2 ile15 yayın zorunluluğunu ifade eden "açıklama" bölümünde ".... SSCI/SCI/SCI- E indeksli dergilerde en az 3 (üç) yayın yapmış olmak." ifadesine yer veriliyor. 

Hangi fakültelere kaç akademisyen alınacak?
İSTE, daha önceki akademik kadro alımında açıklama bölümünde ismini verdiği yarışmada ödül alma şartını da belirterek, açtığı sınavlarda akademik kadrosunu belirlemişti. 
İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümüne 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi; Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümüne 1 doçent; Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümüne 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi; Deniz Bilimleri Bölümüne 1 profesör; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümüne 1 profesör; Uçak Bakım ve Onarım Bölümüne 1 doktor öğretim üyesi; İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilişim sistemleri Bölümüne 1 doçent; İskenderun Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Bölümüne 1 doktor öğretim üyesi; Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümüne 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi; Mimarlık Bölümüne 1doktor öğretim üyesi; Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne 1 doçent; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 1 doçent; Endüstri Mühendisliği Bölümüne 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi; Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümüne 1 profesör alımı yapacak.

Yayın şartı alımlar hangileri?
Açıklanan akademik kadro alımında 7 bölümde yayın şart bulunuyor. Buna göre, Barbaros Hayrettin 
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 doktor öğretim üyesi için "... Gemi makinelerinde atık ısı geri kazanım sistemleri konusunda çalışmaları olup, SSCI/SCI/SCI- E indeksli dergilerde en az 3 (üç) yayın yapmış olmak" şartı bulunuyor. 
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümüne alınacak 1 profesör alımı için "... Havacılık alanında en az 10 (on) yayın yapmış olmak" koşulu yer alıyor. 
İskenderun Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Bölümüne alınacak 1 doktor öğretim üyesi için "... SSCI/SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 5 (beş) yayın yapmış olmak" gerekiyor.
Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne  alınacak 1 doçent kadrosu için "... Planlama kuramı ve sürdürülebilirlik konularında çalışmaları olup, SSCI/ACHI/SCI/SCI-E indeksli dergilerde alanında en az 3 (üç) yayın yapmış olmak" gerekiyor.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 doçent için "... SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 5 (beş) yayın yapmış olmak" koşulu yer alıyor.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 doktor öğretim üyesi için ise "... SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 2 (iki) yayın yapmış olmak" gerekiyor. 
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 profesör için ise "... Distilasyon, termodinamik ve sondaj çamurları konularında çalışmaları olup, SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 15 (onbeş) yayın yapmış olmak" koşulu bulunuyor. 


Anahtar Kelimeler: i̇ste'de "adrese teslim" kadro

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00