İSTE´den sağlıkçılara siperlik üretimi

Günde yaklaşık 50 adet üretilebilen maskelerin ilk partisi teslim edildi

EĞITIM 31.03.2020 23:25:27 0
İSTE´den sağlıkçılara siperlik üretimi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında başlatılan Kolektif Üretim Hareketi ‘ne katılarak, sağlık çalışanlarının kullanımına yönelik koruyucu yüz maskesi (siperlik) üretimine başladı. 3 boyutlu yazıcılar ile üretilen ilk parti koruyucu yüz maskeleri, İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü´ne iletilmek üzere, İSTE Merkez Kampüsü´nde hizmet veren 112 Acil Servis Birimi´ne teslim edildi.

Özellikle sağlık çalışanlarının hastalarla temasını minimuma indirmek amacıyla başlatılan Kolektif Koruyucu Yüz Maskesi (Siperlik) Üretim Hareketi kapsamında; İskenderun Teknik Üniversitesi´nde koruyucu yüz maskesi (siperlik) üretimi başladı. İSTE Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) ve İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü FAB-LAB laboratuvarı bünyesinde bulunan 3 Boyutlu yazıcılar ile üretilen koruyucu yüz maske siperlerinin, isteyen sağlık kuruluşlarına ivedilikle ve ücretsiz olarak teslim edilmesi hedefleniyor.

Mıstıkoğlu: İmkanları seferber ettik

İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu; “Bu zorlu süreçte İSTE olarak tüm imkânlarımızı Koronavirüs salgınına karşı mücadele için seferber ettik” dedi. Öğrencilerin kendi evlerindeki 3 boyutlu yazıcılarla bu harekete katıldıklarını belirten Mıstıkoğlu, Makine Mühendisliği Bölümü FABLAB Laboratuvarı´nın da sürece destek verdiğini kaydetti.

Öğrencilerle üretimi arttıracaklar

İSTE-TTO Koordinatörü Seçkin Dilek de şöyle konuştu: “İSTE-TTO olarak kendi bünyemizde bulunan 3 Boyutlu Yazıcılarla üretimini yaptığımız koruyucu yüz maskelerinin günlük üretim kapasitesini artırmak amacıyla öğrencilerimizden de destek alıyoruz. “Evde Kal” çağrısına uyan ve evinde 3 Boyutlu Yazıcısı olan öğrencilerimizle iletişime geçtik ve onlara sarf malzemesi desteği sağladık. Öğrencilerimiz de koruyucu yüz maskesi üretimine tüm güçleriyle destek veriyorlar. Şu an için, günlük üretim kapasitemiz FABLAB ile birlikte, ortalama 40-50 adet, ancak bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00