İSTE'den "akademik dergi" çabası

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından hazırlanan bilim, teknoloji ve mühendislik alanında yayın yapacak ISTE Journal dergisinin yeni yılda yayın hayatına başlayacağı belirtildi.

EĞITIM 11.01.2023 20:27:00 0
İSTE

İskenderun/SES
İSTE'den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “ISTE Journal, 2023 yılı itibariyle İngilizce yazılmış özgün araştırma ve inceleme yazılarını yayımlamak üzere yola çıkan Innovations in Science, Technology and Engineering (ISTE) Dergisi, açık erişimli olarak haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki sayı olacak. Bilim, teknoloji, mühendislik ve mimarlık alanlarında özgün yayınlar yayınlayarak ülkemizdeki ve dünyadaki bilimsel birikime katkıda bulunmayı amaçlayan İSTE Journal ilgili bilim, teknoloji, mühendislik ve mimarlık dallarından araştırmacıları ve bilim insanlarını en iyi çalışmalarını ISTE Journal’da yayınlamamaya davet ediyor. Geniş bir araştırmacı kitlesine hitap eden İSTE Journal, öğretim üyeleri, lisansüstü öğrenciler ve diğer araştırmacıların çalışmalarını değerlendirerek bilime katkıda bulunmayı ve bilim dünyasında saygınlığı yüksek bir dergi olmayı hedefliyor. Derginin ilk sayısı Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılının Haziran ayında yayında olacak.”

Açıklamaya göre, İSTE Rektörü Tolga Depci de “Üniversite dergimiz hazır, yayın hayatımıza başlıyoruz. Hedefimiz ulusal ve uluslararası prestijli indekslerde yer almak. Alanında yetkin editörlerimiz ile bunu başarabileceğimize inanıyorum. Dergimize çalışmaları ile katkı sağlayacak ve bize yol arkadaşlığı yapacak değerli bilim insanlarını çalışmalarını İSTE Journal’da yayınlamaya davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
 

 


Anahtar Kelimeler: ' "akademik dergi" çabası

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19