İSTE´li sporcu Avrupa üçüncüsü

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Hatice Şimşek, 2018 Avrupa EMF-Muaythai Şampiyonası´nda, 60 kilo kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu.

GÜNCEL 23.11.2018 10:42:32 0
İSTE´li sporcu Avrupa üçüncüsü

Orhan Yıldız/İskenderun

Avrupa Muaythai Federasyonu ve Türkiye Muaythai Federasyonu işbirliğiyle 14-18 Kasım tarihleri arasında Antalya Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya, 15 ülkeden 495 sporcu katıldı. Uluslararası Açık Kupa Şampiyonasında, İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu öğrencisi Hatice Şimşek, 60 kiloda Avrupa üçüncülüğünü elde etti ve ´milli sporcu´ unvanını da kazandı. Avrupa üçüncüsü Şimşek, annesi, antrenörü Serdar Keskin ve İSTE Spor Koordinatörü öğretim görevlisi Sıtkı Kahvecioğlu ile birlikte İSTE Rektörü Türkay Dereli´yi ziyaret etti. Önceki müsabakalarda da üç kez Türkiye ikinciliği, bir kez Türkiye üçüncülüğü elde eden sporcu öğrenci Hatice Şimşek, hedefinin önce Türkiye şampiyonluğu, ardından Dünya Şampiyonluğu olduğunu ifade etti. Muaythai milli takım antrenörü de olan Hatice Şimşek´in annesi ise, kızının çok azimli olduğunu belirtti. İSTE Spor Koordinatörü Sıtkı Kahvecioğlu da hedeflerinin, Muaythai dalında Türkiye şampiyonluğu elde etmek olduğunu belirtti.
Avrupa derecesi elde eden öğrenci sporcuyu kutlayan rektör Dereli, spor faaliyetleri konusunda da öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ve desteklediklerini, öğrencilerin derece aldığını görmenin kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade etti. Dereli, İSTE öğrencisi milli sporcu Hatice Şimşek´i başarısından dolayı kutlayıp, teşekkür belgesi ve plaketle onurlandırdı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22