İSTE´nin 2 projesine 31 bin Avro destek

İSTE´nin hibe desteği almaya hak kazanan projeler kapsamında, Kolombiya ve Bangladeş´ten iki üniversite ile araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştirilecek

EĞITIM 31.07.2020 13:38:30 0
İSTE´nin 2 projesine 31 bin Avro destek

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus + Programı KA107 uluslararası kredi hareketliliği kapsamında başvuruda bulunduğu projelerine 31 bin 780 avro hibe desteği almaya hak kazandı.

Hibe desteği almaya hak kazanılan projeler kapsamında, Kolombiya´dan Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) Üniversitesiyle elektronik ve otomasyon alanında, Bangladeş´ten Daffodil International Üniversitesiyle de disiplinler arası çalışma alanlarında işbirliği kapsamında araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin İSTE´den yapılan yazılı açıklamada Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu´nun şu değerlendirmesine yer verildi: “Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzün ilerleyen süreçlerdeki hedefleri arasında, hibelendirdiği projeleri başarıyla tamamlamak ve ayrıca KA-203/5 stratejik ortaklıklar kapsamında proje başvuru yapmak ve bu kulvarda da kendinden bahsettirmek olduğunu” ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:” Proje yürütücüleri Doç. Dr. Muharrem Karaaslan ve Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu´nun da emekleriyle Kabul edilen projelerimiz kapsamında, Kolombiya´dan Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) Üniversitesiyle elektronik ve otomasyon alanında, Bangladeş´ten Daffodil International Üniversitesiyle de disiplinler arası çalışma alanlarında işbirliği kapsamında araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştireceğiz.”

2016´dan bu yana yaptıkları Erasmus+Programı kapsamındaki çalışmaların son 12 ayda farklı bir mecraya taşındığını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de şunları ifade etti: “Uluslararası kredi hareketliliği, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi kapsamında, hem Dünya´nın dört bir köşesinden gelip İskenderun´u ve Üniversitemizi ziyaret eden yabancı öğretim elemanı ve öğrenci sayısının artmasına yardımcı oluyor, hem de Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin Dünya´ya açılmasına katkı sunuyor. Ülkemizin, İskenderun´umuzun, kültürümüzün ve de Üniversitemizin tanıtılmasına katkı sağlayacak bu çalışmalarımıza İSTE olarak hız kesmeden devam edeceğiz.”


Anahtar Kelimeler: İSTE projesine Avro destek

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19