İSTE’nin hasarlı binalarına vakıf desteği

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin depremde hasar gören binaları ODTÜ mezunlarının kurduğu Eymir Vakfı heyeti ile birlikte inşaa edilecek

EĞITIM 25.03.2023 18:23:00 0
İSTE’nin hasarlı binalarına vakıf desteği

Eymir Kültür Vakfı’nın 6 Şubat depreminin ardından eğitim faaliyetlerine destek amacıyla kurduğu “Yapılaşma Komitesi” ihtiyaçları yerinde tespit etmek üzere İSTE’yi ziyaret etti.

İSTE Merkez Kampüste Rektör Depci ve ekibiyle bir araya gelen, koordinatör  İsmail Işık başkanlığındaki Eymir Kültür Vakfı yapılaşma komitesi üyeleri yapılabilecekler konusunda ve sürecin işleyişi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarete ilişkin İSTE’den yapılan yazılı açıklamada heyetin daha sonra İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek kalıcı yapılaşma için neler yapabileceğini incelediği, ihtiyaçları tespit ettiği belirtildi.

Açıklamada 1999 Kocaeli ve 2011 Van depremlerinde kalıcı yapılar gerçekleştiren Eymir Kültür Vakfının 6 Şubat depremi sonrasında bölgede çalışma yapacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin şu ifadesine de yer verildi: “Üniversitemizde de maalesef depremden etkilenen yapılar oldu. Bunları inşallah el birliğiyle yeniden inşa edeceğiz, yaralarımızı saracak ve kampüslerimizde geleceğe şekil verecek öğrenciler yetiştireceğiz. Bu zor zamanlarda yanımızda olan, kıymetli desteklerini esirgemeyen ODTÜ Eymir Kültür Vakfına kurumum, üniversitem ve bölge halkı adına teşekkür ediyorum.”


Anahtar Kelimeler: hasarlı binalarına vakıf desteği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19