İSTE´ye 8 yeni bölüm

YÖK onayladı bu yıl tercihnlerde yer alacak

GÜNCEL 26.06.2019 10:36:50 0
İSTE´ye 8 yeni bölüm

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı´nca (YÖK) onaylanan 8 yeni bölüm ve programına bu yıl öğrenci alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Açılan sekiz yeni bölüme 360 öğrenci alınacak. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nın (YKS) yapılmasının ardından sonuçların açıklanmasıyla tercihlerin yapılacağını anımsatann İSTE´nin yazılı açıklamasında tercih sürecinin başlamasından önce yükseköğretim kurumlarının tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeye başladığı, İSTE´nin de hazırlıklarını yaptığı, çalışmalarda yeni açılan bölümlerin tanıtımına daha çok ağırlık verildiği ifade edildi.

Hangi bölümler açıldı?
İSTE yönetimi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanan 8 yeni bölüm ve programa öğrenci kabul edileceğini belirtti. Bu kapsamda; Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi bünyesinde yeni açılan Denizcilik İşletmeleri Bölümüne 40 öğrenci; İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yeni açılan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüne 30 öğrenci ve Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümüne 40 öğrenci; Mimarlık Fakültesi bünyesinde yeni açılan Mimarlık Bölümüne 70 öğrenci ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne 60 öğrenci; Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne 40 öğrenci, Dörtyol Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Sosyal Güvenlik Programına 40 öğrenci; İskenderun Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Metalürji Programına da 40 öğrenci alınacak.

Bazı bölüm tercihlerine aylık 500 lira burs
İSTE Rektörü Türkay Dereli de yeni bölümlere ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 'Teknoversite vizyonumuza uygun bir şekilde, dünyanın, ülkenin ve şehrin ihtiyacı olan nitelikli uzmanların yetiştirilebilmesi gayesiyle yeni açılan bu sekiz bölüm ve programa toplam 360 yeni öğrenci almayı planlıyoruz. Bunlar öğrencilerin oldukça rağbet gösterdiği bölümler, dolayısıyla doluluk oranlarının da yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Geçen yılki toplam kontenjanımız 2.235 idi, bu yıl yeni açılan bölümlerimizle bu rakam 2.480 oldu. Yaklaşık ortalama yüzde 11´lik bir kontenjan artışı gerçekleşmiş oldu. Bu yıl, şu ana kadar 5 bin civarında uluslararası öğrenci başvurusu da aldık. Bunların en az yüzde 10´unu İSTE´ye kazandırmaya çalışacağız. Lisansüstü program ve kontenjanlarımızda da önemli artışlar oldu. Hiçbir zaman popülist bir yaklaşım içerisine girmeden, inşallah, iş dünyasının ihtiyacı olan, doğru ve isabetli bölümler açarak kontrollü ve nitelikli bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Bazı bölümleri tercih eden öğrencilere aylık 500 TL burs verilecek. Bunlardan bir tanesi ‘Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü olacak.'

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00