İSTE´ye ek kontenjan kayıtları başlıyor

2020 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçlarına göre İskenderun Teknik Üniversite´sine (İSTE) yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri 5 Ekim Pazartesi başlıyor.

EĞITIM 3.10.2020 21:05:57 0
İSTE´ye ek kontenjan kayıtları başlıyor

Konuyla ilgili İSTE Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada ek tontenjan için 05-09 Ekim 2020 tarihleri arasında kayıt için belirtilen belgeleri tamamlayarak İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı´na şahsen veya noter vekiliyle başvurmaları halinde kayıtlarını yapabilecekleri bildirildi. Dileyen öğrencilerin https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden 05-07 Ekim 2020 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabilecekleri de ifade edilen açıklamada, ‘elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olduğu´ hatırlatılarak, e-Devletten kayıt yaptıranların da kayıt veya herhangi bir belge teslimi için üniversiteye gelmelerine gerek olmadığı kaydedildi.

Hangi bölümlere e-kayıt yapılamayacak

Açıklamada e-kayıt olmayan bölümlerle ilgili de bilgi verilerek şu ifadelere yer verildi:
“Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İlgili programın Beden Yeterlik ve Mülakat Sınavı, kesin kayıt işlemleri ve istenen belgeler ile ilgili bilgilere http://www.iste.edu.tr/bhgidf adresinden ulaşabilmektedir.)
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi; Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık Yönetimi, Havacılık Yönetimi (İÖ), Uçak Bakım ve Onarım,
Denizcilik Meslek Yüksekokulu; Su Altı Teknolojisi,İskenderun Meslek Yüksekokulu, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü bölümü. YKS kılavuzunun özel şartlarında yer alan belgeler ile istenilen evraklarla kayıt için gerekli belgeleri kayıt esnasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir” denildi.

Depçi: İSTE ailesine hoş geldiniz

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, “Aramıza katılan tüm yeni arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kendileri ve üniversitemiz için hayırlı olması temennisiyle en kısa zamanda yüz yüze eğitimde bir arada olmayı ümit ediyorum. Ek kontenjanla İSTE´li olmaya İSTEkli gençlerin detaylı bilgiye https://iste.edu.tr/duyuru-merkezi/oidb/2020/10/02/1073?fbclid=IwAR1DRlV7nYhq5-ZQ224775OlHtjvdCt9IiqAD6N-drlHMgJOWE9tbmX3gTg adresinden ulaşabileceklerini hatırlatıyor, bir kez daha tüm öğrencilerimize çalışanlarımıza yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29