İSTE´ye ‘engelsiz üniversite´ ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mekanda erişilebilirlik alanında yapılan derecelendirme sonrası İSTE´nin 3 turuncu bayrak ödülü birden almaya hak kazandığı belirtildi.

EĞITIM 17.09.2020 08:48:05 0
İSTE´ye ‘engelsiz üniversite´ ödülü

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2020 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde üç mekanda Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.

İSTE´den yapılan yazılı açıklamada Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mekanda erişilebilirlik alanında yapılan derecelendirme sonrası İSTE´nin 3 turuncu bayrak ödülü birden almaya hak kazandığı belirtildi. Yükseköğretim Kurulu tarafından kurumlardaki engelli bireylerin, mekanlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturulması ve var olan iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla yapılan derecelendirmeye İSTE´nin Merkez Kampüsü, Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakültelerinin aday olduğu üç mekanda derece yaptığı kaydedildi.

İSTE Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Engelsiz Üniversite´ olmayı hedefleyen İSTE´nin mekanda erişim alanında yapmış olduğu düzenlemelerle Merkez Kampüs, Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakültelerinin YÖK tarafından Turuncu Bayrak aldığı” belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Türkiye´nin en dinamik üniversitelerinden biri olan İSTE´de engeller, engelliler için aşılmaya devam edilmektedir. Sevginin bütün engelleri aştığı inancıyla yürüttüğümüz çalışmaların YÖK Başkanlığımızca teyit edilmesi camiamızı mutlu ermiştir. Bundan sonraki yürüteceğimiz çalışmalarda da bu motivasyonumuzu artırarak engelli bireylerimizin yanında olacağımızın bilinmesini istiyor, almış olduğumuz ödülün üniversitemiz ve İskenderun´a hayırlı olmasını diliyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04