“İstiklal Marşı parlak bir anıt olmuştur”

İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 99. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde

GÜNCEL 12.03.2020 10:35:24 0
“İstiklal Marşı parlak bir anıt olmuştur”

İskenderun/SES

Mehmet Akif Ersoy´un İstiklâl Savaşı´nda milletin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu aktaran Kaymakam Yönden, şu görüşleri paylaştı: “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın´ diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Şanlı Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. Necip milletimizin büyük bir fedakârlık ve azimle kazandığı İstiklal Mücadelesini en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşımız, Türk milletinin var olma mücadelesini ve başarma gücünü ebedileştirmiştir.”

Anma töreni Kültür Sarayında
İstiklal Marşı´nın kabul edilmesinin yıldönümü İskenderun´da da törenle kutlanacak. İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı´nda Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saat 10.00´da başlayacak. Ödül verilmesi, şiir okunması, tiyatro gösterisinin de yer aldığı programın ardından Mehmet Akif Ersoy ve Milli Marşımız konulu resim sergisi açılacak.

Arsuz programı Rhosus salonunda
Arsuz´da da İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma töreni 12 Mart Perşembe günü Kaymakamlık salonunda saat 10.00´da başlayacak. Program Mimar Sinan Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda Ersoy´un hayatı anlatılacak. Çanakkale Şehitlerine şiiri okunacak ve Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşı´nı yazmayı kabul etmesi canlandırılacak. Törende İstiklal Marşı´nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verilecek.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19