İstiklal Marşı´nın 97. yıl dönümü

Devletin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı´nın, 12 Mart 1921´de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıl dönümün törenle kutlanacak, şair Mehmet Akif Ersoy´da anılacak.

GÜNCEL 10.03.2018 10:18:59 0
İstiklal Marşı´nın 97. yıl dönümü

İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin yıl dönümü İskenderun´da 12 Mart Pazartesi günü İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında, saat 10.30´da başlayacak. Günün anlam ve öneminin anlatılacağı etkinlikte, ´İstiklal Marşı Yazılıyor´ adlı tiyatro ve İstiklal Marşı oratoryosu sahnelenecek, şiirler okunacak, koru şarkıları seslendirecek, ödül töreni ve bayrak gösterisi de yapılacak. 

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İstiklal Marşı´nın yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Savaşı´nda milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmiş ve bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtı olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ´Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın´ diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Şanlı Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. Türk milletinin büyük bir fedakârlık ve azimle kazandığı İstiklal Mücadelesini en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşımız, Türk milletinin var olma mücadelesini ve başarma gücünü ebedileştirmiştir. Kabulünün 97. yıldönümünü kutlayacağımız İstiklal Marşımız; göğsümüzü kabartarak haykırdığımız, kendimize güvenimizi, geleceği şekillendirme gücümüzü, birliğimizi, dirliğimizi pekiştirip, artırmakta ve artırmaya devam edecektir.'


Anahtar Kelimeler: İstiklal Marşı dönümü

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23