İstiklal Marşı´nın 98. yılı

12 Mart İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 98. yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u anma günü etkinliği düzenlendi.

GÜNCEL 14.03.2019 10:37:59 0
İstiklal Marşı´nın 98. yılı

İskenderun/SES

Arsuz Konacık İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törende, İstiklal Marşının kabul edilmesi, şair Mehmet Akif´in hayatı, kişiliği, karakteri hakkında bilgi verildi; Kurtuluş Savaşına dair çeşitli canlandırmalar yapıldı ve şiirler okundu. Gün kapsımında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de verildi.
Törene Kaymakam Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Belediye Başkan yardımcısı Özgür Murt, Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Jandarma Komutanvekili Tahir Şensoy, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin de katıldı.
İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü' etkinliği Antakya´da Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikle kutlandı. Antakya Kültür Merkezi´ndeki etkinliğe, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Nihat Tazearslan, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kurum müdürleri de katıldı.
Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo sahnelediği etkinlikte konuşan okul müdürü Yusuf Hamdoğlu, 'İstiklal Marşı hiç kuşku yok ki Türk milletinin ruhunu, tarihini, bağımsızlık sevdasını, ülkü ve ideallerini yansıtan ve Türk milleti var oldukça nesiller boyunca yüreklerde hissedilecek, coşkuyla okunacak bir Milli Marştır. İstiklal Marşı´nı anlayabilmek ve onun ruhunu kavrayabilmek için öncelikle Mehmet Akif Ersoy çok iyi tanımak, onun tüm benliğinde muhafaza ettiği vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu, Allah inancını bilmek ve bu yüce duygularla ortaya çıkan vatan, millet ve hürriyet kavramlarını damarlarınızda dolaşan o asil kanda hissetmemiz gerekir' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00