‘İstismar davası´ ertelendi

Arsuz´da iki torununu istismar ettiği iddiasıyla yargılanan ve Yargıtay tarafından cezası bozulan İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki istismar davası duruşmasında fail için ikinci kez beraat talep edildi. Duruşma 25 Ekim´e ertelendi.

GÜNCEL 6.10.2021 15:05:29 0
‘İstismar davası´ ertelendi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Duruşmayı ‘pandemi koşulları´ gerekçesiyle İskenderun Kadın Platformu ile İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi´nin birer temsilci ile izlenmesine izin verilirken, katılmak isteyen gazetecilere ise ‘mahkeme başkanının´ kararı gerekçe gösterildi, duruşma salonuna girmeleri engellendi.
Arsuz´da yaşayan C.Ö.´nün, 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununu 5 ila 6 yaşlarındayken cinsel istismar etme suçundan İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nce yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz yargılanan C.Ö., 17 Ocak 2020´de görülen karar duruşmasında “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçundan her iki çocuk için ayrı ayrı toplam 23 yıl hapis cezası verilerek, tutuklanmıştı. İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen karara karşı C.Ö.´nün avukatı tarafından Adana Bölge Adliyesi Mahkemesi 12. Ceza Dairesine yapılan istinaf başvurusu reddedilerek, ceza onaylandı. Sanığın avukatı Yargıtay´a başvurdu. Dosyayı karar bağlayan Yargıtay, sanık ile çocukların annesi arasında husumet olduğunu iddia ederek, sanığa iftira atıldığına hükmedip, verilen cezayı kız çocuğu yönünden bozup, sanığın yeniden yargılanmasını istedi. Sanığın tahliyesine karar veren Yargıtay, davanın yeniden görülmesi için dosyayı İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderdi. Yargıtay fail için verilen tutuklama kararını kız çocuğu yönünden bozmuş, istinaf mahkemesi de İskenderun´daki dosyayı birleştirme kararı almıştı. Dosyaların birleştirilmesinin ardından 1 Temmuz 2021 tarihinde görülen duruşmada savcı erkek çocuğun da dahil olacağı şekilde yeniden mütalaa vermek için süre talep ederek davayı 6 Ekim´e ertelemişti. Davanın bugün 6 Ekim´de görülen duruşmasında savcının mütalaasının ardından, mahkeme heyeti davayı 25 Ekim´e erteledi.

Gazeteciler salona alınmadı

Dava duruşmasına İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanık C.Ö. ve avukatı, mağdur çocuğun ailesi, avukatları ile İskenderun Kadın Platformu ve İnsan Hakları Derneği Şubesi´nin birer temsilcisi hazır bulundu. Duruşma salonuna girmek isteyen gazeteciler kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından ‘mahkeme başkanına´ sorulmak üzere önce bekletildi, ardından ‘mahkeme başkanının´ kararı üzerine duruşmaya girmelerine izin verilmedi.

Duruşma 25 Ekim´e ertelendi

Duruşmada Savcılık, sanığa dair beraat mütalaası sundu. 25 Ekim tarihine ertelenen duruşmanın karar duruşması da olması bekleniyor. Duruşma dolayısıyla İskenderun Kadın Platformu, İHD İskenderun Şube yönetimi ile CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, Arsuz Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri Adliyeye gelerek destek açıklamasında bulundu. İHD Eşbaşkanı Coşkun Selçuk ve YK üyesi Adil Bahtiyar´ın da katıldığı katıldı adliye binası önündeki açıklamada da İHD İskenderun Şubesi Eş Başkanı Ayten Eröksüz, konunun takipçisi olmayı sürdüreceklerini belirtti. Eröksüz, “Biz İHD olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı tekrar belirtiyoruz. Umuyoruz ki diğer davada Uluslararası Çocuk Sözleşmesine göre karar verilir” dedi.


Anahtar Kelimeler: İstismar davası ertelendi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19