İsviçre´de yatırım avantajı anlatıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Binnur Yetik Proje ve Eğitim Danışmanlık Ltd.Şti. işbirliğiyle İsviçre´de yatırım avantajları, ülke tanıtımı ve devlet teşvikleri panelde anlatıldı.

EKONOMI 20.06.2019 10:18:35 0
İsviçre´de yatırım avantajı anlatıldı

Nesrin Geyik/İskenderun

 Tim Swiss Bossuness şirket yetkilisi İlknur Timur ve Binnur Yetik Proje ve Eğitim Danışmanlığı Müdürü Binnur Yetik, katılımcılara İsviçre´de yatırım avantajları ile ülke tanıtımı ve ihracatta devlet teşvikleri konularında bilgi verdi. İlknur Timur, Türkiye ile İsviçre arasında ticaretin artma için çaba sarf ettiklerini belirterek, bölgede faaliyette bulunun işletmeleri İsviçre´ye yatırım yapmaya davet etti.
İsviçre´deki ticaret ve yatırım hakkında bilgi veren Timur, 'İsviçre Avrupa ülkelerinden en fazla yatırımcı çeken ülkelerden biridir. İsviçre´de yatırımcılar için güçlü rekabetçi ekonomi, ekonomik bağımsızlık, İstikrarlı ekonomi ve toplumsal yapı, Swiss Made etiketi, Avrupalı şirketlerle işbirliği, global pazarda cazip vergi rakamları, çifte vergilendirmeden muaf finans enstrümanlarının kullanımı, vize ve oturma izinleri Ar-Ge ve İnovasyon projeleri, bilimsel parklar, nitelikli ve sürdürülebilir elemanlara erişim kolaylığı, teknopol yapı, kültürel uyum, bankacılıkta şeffaflık zengin ve karlı pazar olması yatırımcılar için İsviçre´yi daha cazip bir ülke haline getirmektedir. Türk şirketleri İsviçre´de ticaret hayatına başlamaları ile prestij, güvenilirlik, kalite, marka bilinirliği ve yüksek kar elde etmektedir. Fırsatlar ülkesi olan İsviçre´ye yatırım için Türk girişimcilerimizi İsviçre´ye davet ediyoruz' dedi. Binnur Yetik de katılımcılara ihracat destekleri, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ihracata yönelik devlet yatırımları, yurt dışına açılma sürecinde KOBİ ve yatırımcılara destek, ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma konularında teknik bilgi verdi. Yetik, 'Türkiye´de firmaların ekonomik bağımsızlığının arttırılması ve küresel rekabette yerini alabilmesi için özellikle ürün markalarının küresel rekabete girmeden önce ürünlerinizin tescil altına alınmasını tavsiye ediyoruz. İşletmelerin ihracata girmeden önce ihracat desteklerinden faydalanabilmesi için marka tescilini yaptırması zorunludur. Pazar araştırması ve pazara giriş hakkında Türkiye´de sınai veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile işbirliği kuruluşlarına pazar araştırması ve pazara giriş faaliyetlerine ilişkin desteklerde yer almaktadır. Bu destekler konusunda yatırımcılara yol göstermekte ve destek olmaktayız” diye konuştu. Panelin açılışında konuşan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter de 'İsviçre, kişi başına düşen gelirin yüksek olduğu, bankacılık ve finans sektöründe dünya genelinde marka olmuş uluslararası arenada önemli bir konuma sahip ülkedir. İleri teknoloji ürün üretimi, bilgiye dayalı imalat, nitelikli iş gücü ve gelişmiş alt yapı olanaklarıyla dünyada rekabet gücü en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumundan alınan verilere göre, 2018 yılında ülkemizden İsviçre´ye 1 milyar 733 milyon 463 bin 131 dolarlık ihracat yapılırken, ülkemize İsviçre´den 2 milyar 816 milyon 559 bin 972 dolarlık ithalat yapılmıştır. İsviçre ile ülkemiz arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00