İtfaiyeden ‘zor koşullarda güzel işler’

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, “Depremde 3 bin 500 500’e yakın insanımızın hayatına dokunduk” dedi.

HATAY 26.09.2023 15:36:00 0
İtfaiyeden ‘zor koşullarda güzel işler’

HBB İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, İtfaiye Haftası dolayısıyla personelinden oluşan heyetle ziyaret ettiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a  6 Şubat depremilerinden bu yana gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deprem anından itibaren kısıtlı imkânlara rağmen çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve binlerce insanın hayatını kurtardıklarını ifade eden HBB İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, “Deprem zamanından itibaren sizlere arama kurtarma çalışmaları hakkında sizlere sürekli bilgiler verdik ve her zaman yanımızda oldunuz. Deprem bizleri de çok etkiledi. Çok az personelle çok şey yapmaya çalıştık. Depremde 3 bin 500’e yakın insanımızın hayatına dokunduk. İlerleyen günlerde de birçok ilden gelen ekiplerle insanlarımızın hayatlarını kurtarmak için elimizden geleni yaptık ve çok büyük karargah da oluşturduk. Binalarımız yıkılmış olmasına ve araçlarımızın bir kısmı da enkaz altında kalmasına rağmen çalışmalarımıza devam ettik” diye konuştu.

SAVAŞ: ZOR KOŞULLARDA ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARDINIZ

HBB itfaiye ekibinin zor koşullarda çalıştığı belirterek önemli başarılarından dolayı kutlayan Başkan Savaş, “Son günlerde sizlerin işleri gerçekten oldukça zor. Sadece yangınlar değil doğal afetlerde de kendi canınızı ortaya koyarak çalışıyorsunuz. İtfaiye binamız yıkılmış olmasına rağmen depremin ilk saatlerinden itibaren arama kurtarma çalışmalarına devam ederek birçok insanımıza destek verdiniz. Bin 176 kişiye evlerinden değerli eşyalarını çıkarabilmeleri amacıyla yardımlarda bulundunuz. Bu zamanda bile sizin iyi niyet ve insani yönlerinizi kullanan siyasetçiler oldu. Bunlar çok çirkin yakıştırmalar. Bu şeyler sizi meslekten soğutmasın aksine bildiğiniz yoldan devam edin. Deprem zamanında ve daha sonra bizlere ve şehrimize destek veren sadece itfaiye değil bütün kurum, kuruluş ve iş dünyasına çok teşekkür ederiz” dedi. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19