'İthal esnaf istemiyoruz”

Yöresel lezzetler fuarına esnaf tepkili

GÜNCEL 21.11.2019 11:19:03 0

İskenderun/SES

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, ‘yöresel lezzetler´ adıyla açılan fuarla kent dışından esnaf getirtilerek kent esnafının mağdur edildiğini belirtti. Tepkilerini belediye yönetimine ilettiklerini söyleyen Çöloğlu, “Esnafın da bu yönde ciddi bir tepkisi var. Esnafa zarar veren bir uygulamanın İskenderun´da yapılmasının hiçbir açıklaması olamaz” dedi.

'Esnafın beklentisini belediyeye ilettik'
Eski doğumevi Hastanesi yerinde yeni yönetim döneminde ikinci kez yapılan düzenlemenin fuar olmadığının vurgulanması ve sağlık koşullarının denetlenmesi gerektiğini kaydeden Çöloğlu, yöre esnafını mağdur eden uygulamanın kırmızı çizgilerini oluşturduğunu ifade etti. Konuyla ilgili fuarın açılmasından önce İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile görüştüklerini, ilgili başkan yardımcısına beklentilerini ilettiklerini hatırlatan Çöloğlu, sağlıksız bir ortamda, pazar yeri mantığıyla sözde bir fuarın açıldığını, bununla ‘bitmiş bir şeyi neden yeniden canlandırdıkları´ eleştirisinde bulundu.

Çöloğlu: Olayları kişiselleştiremeyiz
Yöre esnafı açısından konunun takipçisi olduklarını sözlerine ekleyen Çöloğlu, şöyle konuştu: “Yeniden yapılacağı yönündeki duyumlar üzerine başkan yardımcısıyla görüştük, ancak bize geri dönüş yapmadılar. Dün de açıldı. İskenderun´da esnaf odaları yönetimlerini başarılı buluyorum. Buradaki birlik beraberlik içinde yürüyor çalışmalar. Beş yıl süresince bu belediye yönetimiyle, kadrolarıyla çalışacağız. Olayları kişiselleştirmemeliyiz. Esnafa, esnaf örgütlerine karşı olumlu bir yaklaşım söz konusu. Öncesinde diyalog yoluyla çözmeye çalıştık. Ancak bunun ikinci kez açılması bu diyalog yollarının sonuç vermediğini gösterir. Bu konunun takipçisi olacağım. Esnafın da bu yönde ciddi bir tepkisi var. Esnafa zarar veren bir uygulamanın İskenderun´da yapılmasının hiçbir açıklaması olamaz. Zincir market, mağazalara kızıyoruz. Biz buraya dışardan yatırımcı getirmeliyiz. Ama dışardan esnaf getirmemeliyiz. En kuvvetli vurgu bu olmalı. Yabancı ayak, turist, yatırımcı gelsin. Ama yabancı esnafa izin verilemez. Dronla sipariş ulaştırılıyor artık. Yöresel lezzet adı altında bu koşullarda fuar açılması artık geride kaldı.”

HESOB: Artık pazarlar kurulmayacak
Öte yandan Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, birliğin girişimleri üzerine kent esnafına büyük zarar verdiğini savunduğu sosyete pazarlarını Antakya ve İskenderun´da kurulmasına artık izin verilmeyeceğini belirtti. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile görüşme yaptıklarını ifade eden
HESOB Başkanı Teksöz, yaptığı açıklamada, 'İskenderun´da sosyete pazarı konusu kapanmıştır. Bu konuda, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, sosyete pazarı ve benzeri pazarlar yasaklanmıştır' ifadesine yer verdi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29