İTSO meclisi yeniden pandemi koşullarında toplandı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´nun Ekim ayı meclis toplantısı, koronavirüs önlemleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

EKONOMI 29.10.2021 19:59:27 0
İTSO meclisi yeniden pandemi koşullarında toplandı

İTSO Meclis Başkan Vekili Tuncay Paşaoğlu  başkanlığında yapılan Ekim  ayı meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz, Yardımcıları Muhsin Yeter,   Mahir Taner, Muhasip üye Gassan Kuran, Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu, Genel Sekreter Figen Gül Dönmez katılırken,  Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandı.

İTSO´dan toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Levent H. Yılmaz, Meclis toplantısında ülke ve bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi, Oda faaliyetleri hakkında üyeleri bilgi verdi.

Başkan Yılmaz, İTSO´nun eğitime yönelik destekleri hakkında bilgi verdi, son 10 yıldan bugüne fiziki geçekleşmeleri aktardı. Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Denizcilik Fakültelerinin kurulması için destek sağlandığını, İskenderun Teknik Üniversitesi´nin bölgemize kazandırılmasının altyapısını oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesine teknopark kurulması önünde girişimlerde bulunduklarını, kurulan teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketine İTSO´nun kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi olduğunu kaydetti.

TEKNOPARK İSTE A.Ş.´ye, katkı ve destekleri sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Gümrük Laboratuvarı´nın İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde hizmet vermeye başlamasında da Oda´nın katkısına dikkat çekti, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu,/ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ve birçok okula yapılan ek bina, konferans salonu gibi yardımlarla eğitime önemli destekler sağlandığını kaydetti.

Yılmaz, “Ayrıca son dönemde Mesleki Eğitim Merkezi´nin İskenderun´da yapılması için Hatay Valiliğimizle görüşmeler sağlanmış ve bölgemize MESEM´in kazandırılması noktasında girişimlerde bulunulmuştur. Odamız bu projeye önemli ölçüde bütçe aktaracağı gibi, birçok paydaşın da bu projeye fiilen katılım sağlaması noktasında büyük çaba sarf etmiştir” dedi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00