İTSO Başkanı Yılmaz: Ekonomide normalleşme sürecine doğru gidiyoruz

Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında toplanan İTSO meclisi Mayıs oturumunu da video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

EKONOMI 25.05.2023 15:01:00 0
İTSO Başkanı Yılmaz: Ekonomide normalleşme sürecine doğru gidiyoruz

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Yaşadığımız deprem felaketinin ardından normalleşme sürecine doğru gidiyoruz” dedi.

Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında toplanan ve video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen İTSO meclisinin Mayıs oturuma ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmeye göre Odanın yönetim kurulu başkanı Levent H. Yılmaz, bölgemizde peş peşe yaşanan felaketlerden bölge ekonomisinin olumsuz etkilendiğini; ancak, İskenderun’un güçlü ekonomik yapısı sayesinde bu süreci yavaş yavaş atlatmaya başladığını belirtti.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, deprem sonrası oda hizmet binasının az hasarlı olduğunu ve en kısa sürede tadilat işlemlerine başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yılmaz, meclis toplantısında yaptığı konuşmada; “Bölgemizde peş peşe yaşanan felaketler, bölge ekonomimizi olumsuz etkilese de, İskenderun güçlü ekonomik yapısı sayesinde bu süreci yavaş yavaş atlatmaya başladı. İTSO olarak deprem felaketinin ardından gerek üyelerimizin sorunları, gerekse bölgemiz ekonomisindeki gelişmeler yakından takip edilerek sorunlar  en üst düzey yetkili mercilere ilettik. İTSO olarak üyelerimizin sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Üyelerimizin yaşadıkları sorunları çözmek için gerekli girişimlerimiz devam ediyor. Özellikle kredi ve finansman konusunda bankaların en yetkili birimleri ile görüşerek üyelerimizin finansmana erişimlerini sağlıyoruz . KOSGEB hibe desteklerimiz de devam ediyor. Bölgemizde sanayide faaliyet gösteren kobilerimizin de desteklenmesi için girişimlerimiz devam ediyor. İTSO olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve meclis üyelerimiz ile birlikte hareket ediyoruz. Bu güçlü birlikteliğimizin bölge ekonomisine de olumlu yansıdığını görüyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından normalleşme sürecine doğru gidiyoruz. İş dünyası olarak bu zorlu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00