Kaynar: Hayatımızın en sert enflasyonu dönemini yaşıyoruz

İTSO İle Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliği ile ‘Yeniden Değerlendirme’ semineri düzenledi

18.12.2022 10:03:00 0
Kaynar: Hayatımızın en sert enflasyonu dönemini yaşıyoruz

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlenen seminerde konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, “Hayatımızın en sert enflasyonu dönemini yaşıyoruz” dedi.

İbrahim Kaynar, yıl sonu olması itibariyle bu eğitim seminerinin önem taşıdığını söyledi. Uzun bir pandemi sürecinin ardından meslek mensuplarıyla bir eğitim toplantısında biraraya geldiklerini de kaydeden Kaynar, 24 aydır çok sert bir enflasyonla mücadele etmelerine rağmen ücretlerini arttıramamaktan yakındı. Kaynar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Maliyet değerlerimiz de çok düştü. Temennimiz yeni yılda ülkemiz ekonomisinin düzelmesidir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, İSMO olarak çalışmalarımızı ve Oda hizmetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Eğitimlerimize de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Konunun en uzman kişileri ile  meslektaşlarımızı buluşturarak, mesleki mevzuatların daha iyi anlaşılması için çaba sarf ediyoruz.”

İskenderun Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, bir önceki dönem  başkanı Merih Hasan Yıldırım ve İSMO Yönetim Kurulu Üyelerinin, genç meslektaşlarına ruhsatlarını teslim ettikleri seminerde, eğitmen Nedim Boz tarafından  katılımcılara yeniden değerlendirme, vergi mevzuatındaki güncel değişiklikler hakkında sinevizyon destekli bilgi verildi. 

Nedim Boz, meslek mensuplarının yıl sonu olması itibariyle yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Eğitmen Nedim Boz seminerinde, amortisman uygulamalarındaki yenilikler, Vergi Usul Kanunu (VUK) ceza hükümlerinde yapılan değişiklikler, yeniden değerlendirme uygulamaları, nakdi sermaye artırımı faiz indiriminde yenilikler, sosyal medya kazanç istisnası, gider pusulasında  yeni düzenlemeler, konut ve arsa tesliminde KDV uygulaması, KDV Tevkifatında değişiklikler ve diğer güncel değişiklikler hakkında meslek mensuplarını bilgilendirdi. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19