İTSO’da 2 listeli seçim

İTSO’nun 22 meslek komitesi ve meclis üyeleri seçilecek

GÜNCEL 13.10.2022 10:56:00 0
İTSO’da 2 listeli seçim

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) seçimleri bu hafta sonu yapılacak. Oda üyeleri, önce meslek gruplarında meclis üyeleri ve meslek komitelerini seçecek, meclis üyeleri de oda yönetimini belirleyecek. 15  Ekim Cumartesi günü yapılacak seçim, saat 09.00'da odada başlayacak. Seçimlere iki listeyle gidilmesi bekleniyor. 
Odada bulunan 22 meslek grubu, grubun üye sayısına göre meslek üyesi seçecek. 150'nin altında üyesi bulunan meslek kuruluşları 2 meclis üyesi, 150'nin üzerinde bulunanlar ise 3 meclis üyesi çıkaracak. 52 meclis üyesi bulunan İTSO, bu seçimde üye sayısını bir-iki arttıracak. İTSO, yaklaşık 6 yıl önce görevden aldığı oda eski sekreterinin göreve dönmemesine yönelik kararı her 3 ayda bir aldığı meclis kararıyla uzatırken, maaşını ödemeyi ise sürdürüyor.
Yerel seçimlerde istifa etmeden İskenderun Belediye Meclisine aday olan, dört yıla yakın süredir YK üyeliği tartışmalı 2 iki ismin kendi döneminde görevini sürdürdüğü Levent Yılmaz, "şeffaf, israf yapmadan, hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ile odamızı yönetmeye" devam etmek istediklerini belirtti. 8 yıldır İTSO başkanlığını yapan Yılmaz’ın yönetim döneminin son 6 yılında meclis toplantıları oda üyelerine, basına ve halka kapalı yürütülüyor. Oda başkanlığına aday olacağını açıklayan Atıf Ceritbinmez ise meclis kararıyla basına kapatılan odayı yeniden açacaklarını söyledi. 

Yılmaz ne yaptı, ne vaat ediyor?
Başkanlık görevi yaptığı 8 yılın, 6 yılında meclis toplantılarını, odanın üyeleri, basına ve halka kapatmada öncü olduğu bilinen İTSO Başkanı Yılmaz, şeffaflığı sürdüreceğini vaat ettiği açıklamasında şunlara yer verdi: "15  Ekim 2022 tarihinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri yapılacaktır. Seçimlere katılan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu güne kadar güzel İskenderun ilçemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her çalışmaya destek olduk. Kimsenin şüphesi olmasın ki, aynı şekilde bu günden sonra da şeffaf, israf yapmadan hesap verilebilir bir yönetim anlayışı ile odamızı yönetmeye devam edeceğiz. Biz odamızı bu güne kadar ortak akıl ile yönettik. Bu günden sonra da aynı şekilde yönetmeye devam edeceğiz. Bize güvenin. Güven ve umudun olmadığı yerde hiçbir iş başarı ile sonuçlanamaz."

Ceritbilmez: Meclis toplantılarını basına açacağız
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Atıf Ceritbinmez ise, meclis kararıyla kapatılan meclis toplantılarını basına geri açacaklarını söyledi. Ceritbilmez, "Arzum profesyonel bir ekip, düzgün bir iş dağılımıyla herkese eşit mesafede hareket edebilecek bir yönetim oluşturmak. Sadece üyelerle değil, işi ehline teslim ederek üye dışında takviyeler yaparak profesyonel destek alarak odayı A-Plas bir seviyeye çıkarmak."
Meclisin 6 yıldır basına kapalı olmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Ceritbinmez, "Şeffaflık önemli, ortak sorunlar herkese açık konuşulmalıdır. Ben açık olmasını, açık konuşmasını ve netliği severim. Çünkü diğer bütün söylemler sadece yolu uzatır. Allah nasip eder o koltukta oturursak, insanlar beni o zaman daha iyi tanıyacak ve net anlayacak. Biz herkese açık olacağız. Herkesin de bizimle açık olmasını isteyeceğiz" diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74