İTSO´dan istihdam teşvik bilgilendirmesi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent H. Yılmaz, Cumhurbaşkanlığının çağrısıyla başlatılarak teşviklerle de güçlentirilen ‘istihdam seferberliğinden yararlanılması çağrısında bulundu.

EKONOMI 13.03.2019 10:30:17 0
İTSO´dan istihdam teşvik bilgilendirmesi

Orhan Yıldız/İskenderun

 Yılmaz, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına, girişimcilere 8 farklı teşvik sunulduğunu hatırlattı.
İTSO´da yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında Başkan Levent H. Yılmaz, ‘Burası Türkiye Burada İş Var´ sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Yönetim Kurulu´ndan Muhsin Yeter, Mahir Taner, Gassan Kuran, Müfit Tennioğlu ve Mehmet Ünüvar´ın eşlik ettiği basın toplantısında Başkan Yılmaz, 21 Ocak´taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası´nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunduğunu, kampanyanın ise TOBB Başkanının ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Oda ve Borsa Başkanları ile TOBB Sektör Meclisi Başkanlarının katılımıyla başlatıldığını hatırlattı.

8 teşvik sunuluyor
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına, girişimcilere 8 farklı teşvik sunulduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: “Ben size bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim. Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL´yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL´yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için/ hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.”

3 aylık fon desteği de var
Herhangi bir nedenle işinde sıkıntı yaşayan girişimciler için çok önemli bir destek getirildiğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, bu durumda çalışanların ücretlerinin 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu´ndan ödendiğine dikkat çekti. Yılmaz, şöyle konuştu: “Yani burada/ devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru. Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün. Aklınıza takılan bir konu olursa, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´na ulaşmanız mümkün. Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz.”

“Seferberliğe katılın”
Bilgilendirme toplantılarını sürdüreceklerini, ilave istihdam sağlayanlara yönelik özendirici yaklaşılacağını kaydeden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum. Sizler vasıtasıyla ülke çapında her işverene sesleniyoruz; Türkiye´nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019´a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye´nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun.”


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00