İTSO’dan yapı güçlendirme teknikleri semineri

İTSO tarafından depreme karşı yapıların güçlendirilmesi ve güçlendirmede kullanılan teknik destek metotları semineri düzenlendi

İSKENDERUN 13.07.2023 13:24:00 0
İTSO’dan yapı güçlendirme teknikleri semineri

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Bahçeşehir Koeji ev sahipliğinde ‘Depreme Karşı Yapıların Güçlendirilmesi ve Güçlendirmede kullanılan Teknik Destek Metotları’ semineri düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasına yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sanem Akpınar, geleceği yeniden şekillendirebilmek ve kenti yeniden inşa edebilmek için tüm kurumların sorumluluk taşıdığını söyledi. Akpınar, “Önümüzdeki süreçte şehrimizi; depreme dayanıklı ve güvenli olarak yeniden inşa edebileceğimizi umuyoruz” dedi.

Akpınar, şunları kaydetti: “Bizler kaybettiğimiz yakınlarımızın hatıraları ve yıkılan şehrimizin yeniden kalkınması için, mücadeleye devam etmek zorundayız. Geleceğimizi yeniden şekillendirebilmek ve şehrimizi yeniden inşa edebilmek için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Bölgemizdeki yıkımı rakamlarla ifade etmek gerekirse; Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden alınan verilere göre Hatay’da deprem sebebiyle kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı resmi olarak 23.065 olarak gerçekleşmiştir. 11 Haziran 2023 tarihi itibariyle hasar tespiti yapılan toplam bağımsız bölüm sayısı 911.603, bunlardan orta hasarlı ve üzeri olan bağımsız bölüm sayısı 361.942 olurken,  bunların 311.785’i konut, 47.653’ü ticarethane, 2.504’ü de diğer yapılar olmaktadır. İskenderun Kaymakamlığı’ndan alınan bilgilere göre; İskenderun’da ise vefat eden kişi sayısı 3.112, yıkık ve acil yıkılacak yapı sayısı 859, ağır hasarlı yapı sayısı ise 3.233 olarak tespit edilmiştir.  Şehrimizdeki yapılarda ağır hasarlı binaların yıkım süreci, enkaz kaldırma ve orta ile hafif hasarlı binaların tadilat çalışmaları, hızla devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte şehrimizi; depreme dayanıklı ve güvenli olarak yeniden inşa edebileceğimizi umuyoruz” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan, Güçlendirme Teknikleri, Prof.Dr.Erdem Canbay, Deprem felaketi ile ilgili sunum yaparken, Prof.Dr.Ali Haydar Kayahan Prefabrik yapıların deprem davranışı ve güçlendirme yaklaşımları, Yalın Aydın, Bina güçlendirme ve restorasyonunda teknik tekstil kullanımı, Vahid Alinejadan BRS Sönümleyiciler Kullanımının yeni ve mevcut yapılara etkisi konularında sunum gerçekleştirdi.

Seminerin sonunda, İTSO Meclis Başkanı Zeki Altun ve İTSO Başkan Yardımcısı Mahir Taner, konuşmacılara günün anısına plaket sundu.

‘Depreme karşı yapıların güçlendirilmesi ve Güçlendirmede Kullanılan Teknik Destek Metotları” konulu seminere, İTSO Başkan Yardımcıları Sanem Akpınar, Mahir Taner, İTSO Meclis Başkanı Zeki Altun, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çıtanak, meclis üyeleri, İnşaat mühendisleri, müteahhitler, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: güçlendirme teknikleri semineri

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19