İttifak, ´parçalanıyor´ mu?

Demokrat Parti (DP), 31 Mart yerel seçimleri için İskenderun´da belediye başkanlığı için Mete Aslan´ı aday olarak açıkladı.

SİYASET 11.02.2019 11:45:11 0
İttifak, ´parçalanıyor´ mu?

Akın Bodur/İskenderun

Aslan´ın seçim bürosu dün, kentin Çay mahallesindeki Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde açıldı, tanıtım toplantısı ile caddenin arka paralindeki ara sokakta yapıldı. Katılanların çoğunu ´cumhur ittifakı´na destek verenler oluşturdu.
Kentte üç dönem belediye başkanlığı yapan Mete Aslan´ın seçim bürosnun açılışı ve tanıtımına, DP´nin Genel Teşkilat Başkan Yardımcısı Erdal Cömert, partinin Hatay İl Başkanı Mahmut Ekmen, İskenderun İlçe Başkanı Bilal Karaosman, İskenderun, belde ve mahallelerin eski lkü ocakları başkanları, DP´nin Dörtyol, Erzin, Arsuz, Antakya, Reyşhanlı ilçe başkanları, DP Gaziantep, Osmaniye, Adana il başkanı ve yöneticileri, Belen Belediyesi eski Başkanı Havran Özden, kapatılan belde belediyelerinden Denizciler´in başkanı Sedat Bakır, Bekbele´nin başkanı Mustafa Çolak, Şam Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, belediye meclisi eski üyesi Abdullah Şenöz, İYİ Parti Hatay Milletvekili adayı, MHP´nin il ve ilçe eski başkan ve yöneticileri, muhtarlar, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Genç ve kadınların az olduğu, aile büyüklerinin daha çok olduğu etkinliğe katılanlar DP bayrağı salladı ve ´bozkurt işareti´ yaptı; ancak aktılımcıların AKP ve CHP´nin tanıtımlarına göre coşkulu olmadığı görüldü. İskenderun belediyesi eski Başkan adaylarından Ahmet Cerrahoğlu´nun sunum yaptığı toplantıda, DP Genel Teşkilat Başkan Yardımcısı Cömert, İskenderun adayı olarak Aslan´ı açıkladı.
Katılanlara seslenen DP İskenderun Belediye Başkan adaıyı Mete Aslan, 'Ben sizi çok özledim. Siz de beni özlediniz mi?' diye sordu. İskenderun´un kendileri için çok kıymetli olduğunu, 14 yıl belediye başkanı olarak hizmet ettiğini anlatan Aslan, 'Demek ki biraz daha emek vermek lazım. Bun nereden anladık? Sizin şikayetlerinizden anladık. Ben buradayım, sokakları dolaşıyor temizliğine bakıyorum, insanları ´mutlu mu, değil mi´ diye yüzlerine bakıyorum' diye konuştu. Bir belediye başkanının arkasından konuşulmaması, başkanın da konuşturmaması ve bu ortamın yaratılmamasını gerektiğiniifade eden Aslan, 'Hangi başkan gelirse gelsin, dönemi bitince teşekkür edilmeli ve görüldüğü yerde selamlanmalı' dedi. Konuşmasında esnafa da seslenen Aslan, 'Öç almaya gelmiyorum. Biz onlarla, (esnafla) çok iyiyiz' dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00