“İttifaklar değil, adaylar yarışacak”

HBB Başkanı Savaş, AKP adayı Güler´e yüklendi

SİYASET 6.02.2019 11:45:02 0
“İttifaklar değil, adaylar yarışacak”

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP´nin adayı Lütfü Savaş, “Ben Hatay halkının sağduyusuna güveniyorum” dedi. Akademik yaşamındaki çalışmalarının da 10 yıllık belediyecilik döneminde de gözönünde bilinen biri olduğunu belirten Savaş, “Çıkardığın adayın geçmişine ve ne kadar yöneticilik yaptığına bakacaksın, Antakya ve Büyükşehir olmak üzere 10 yıldır belediye başkanlığını yapıyorum. Geçmişimde ahlaksızlık, hırsızlık, yolsuzluk, kaçakçılık hiçbir şey yok. Rakibimizi de herkes araştırsın” dedi. Savaş, seçimde ittifakların değil, Lütfü Savaş ile iktidar partisinin adayının yarışacağını kaydetti.
Katıldığı özel bir radyo programında Suriyeli göçmenlere ilişkin paylaşımları üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma kapsamında Ankara´dan müfettiş geldiğini ve istenen belgelerin Bakanlık müfettişine verildiğini bildirdi. Suriyeli göçmenlerle ilgili düşüncelerini yineleyen Başkan Savaş, 7 yıldır Hatay´da Suriye´deki gelişmelerin olumsuz yansımalarının sıkıntılarının yaşandığını kaydetti, savaşın bitiminde Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini istediklerini böyledi.

“Suriyeliler seçime girseler kazanabilecek durumdalar”
“Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı´da Suriyeliler seçime girse kazanabilecek durumda” ifadesini tekrarlayan Başkan Savaş, Suriyelilere kimlik ve yaklaşan yerel seçimde oy kullanma hakkı verilmesini doğru bulmadığını dile getirdi. “Soruşturma açılınca doğruların kaybolması söz konusu değil” diyen Başkan Savaş, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Suriyeliler şu an Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı´da seçime girseler kazanabilecek durumdalar. 3 aydır gece gündüz Suriyelilere kimlik veriliyor. Bizim vatandaşlarımız randevu almakta bile zorlanıyor. Salonlar yetmiyor dışarıya çadırlar kuruluyor. Neden bu kadar acele ediliyor kimlik vermek için” dedi.

Suriyelilere kimlik seçim yatırımı mı?
Nüfus projeksiyonlarını ve kentin ekonomik yaşamı üzerindeki etkilerini de değerlendiren Savaş, ‘kolay kimlik´ verilmesini ise eleştirdi. Suriyelileri bir seçim yatırımı olarak görüp görmediğine ilişkin AKP´lilerin bu yöndeki değerlendirmeleri olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, vatandaşlığa kabul edilen Suriyelilerin yanı sıra sınır ötesinde görev yapan ve seçimde Hatay´da oy kullanacak asker, polis ve memurların da aynı şekilde değerlendirilmesine işaret etti. Savaş, “Bunu biz söylemiyoruz. Bunu Ak Partililer kendi aralarında böyle konuşuyorlar. Parti içerisinde ‘Hem Suriyeliler hem de sınır ötesinde görev yapan Türk askerimiz ve polisimiz, memurlarımız var´ diyorlar. Herkes kabinin içerisinde özgürdür. İnsanlar kime namusunu teslim etmek isterse oyunu ona verir. Bizim sınır dışında kış şartlarında görev yapan askerimiz polisimiz kime isterse ona oy verir. İlla da iktidar partisinin adayına oy verecekler diye bir koşul yok. Kimse bir partinin askeri, polisi değil. Türkiye Cumhuriyeti´nin askeri, polisi ve memurudur. Yüreklerinde kim varsa ona oy verirler” diye konuştu.

AKP ve MHP seçmeninden de oy bekliyor
Ankara´da yapılan ittifakların milletin yanında ne kadar kabul göreceği 31 Mart gecesi belli olacağını, belediye başkanlığı yaptığı 10 yıl içinde kimseye etnik kökenine, dinine, siyasi partisine göre hizmet etmediğini, herkese eşit yaklaştığını ifade eden Savaş, mevcut iktidar partisine oy veren seçmenin en az yüzde 25´inden, Milliyetçi Hareket Partisi´ne oy veren seçmenin de yüzde 70´inden oy beklediğini vurguladı. Savaş, şunları söyledi: “Bu seçimde ittifaklar yarışmayacak Lütfü Savaş ile iktidar partisinin adayı yarışacak. İnsanlar bu kişilerin geçmişine geldiği yere bakacak. Kimsenin gönlüne ket vuramazsınız. Ben Hatay halkının sağduyusuna güveniyorum. Çıkardığın adayın geçmişine ve ne kadar yöneticilik yaptığına bakacaksın, Ben Başkent Üniversitesi´nde mikrobiyoloji laboratuvarını kurdum. Enfeksiyon komitesini, enfeksiyon hastalıkları polikliniği ve servisini kurdum. MKÜ Başhekim muavini oldum ve tıp fakültesini kurduk. Rektörün başdanışmanlığını yaptım. Antakya ve Büyükşehir olmak üzere 10 yıldır belediye başkanlığını yapıyorum. Ben ilmikle süzülerek bugünlere gelmişim. Geçmişimde ahlaksızlık, hırsızlık, yolsuzluk, kaçakçılık hiçbir şey yok. Rakibimizi de herkes araştırsın. Beni zaten 10 yıldır biliyorlar. Altınözü ilçemiz %82,5 iktidara oy veriyor, asfaltla ilk defa benimle tanıştı. Altınözü´nün ilk defa kanalizasyonunu ve içme suyu şebekesini ben yaptım. 17 köyüne suyu ben götürdüm.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29