'İttifaklar dönemi başladı'

İyi Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cerrah Cerrahoğlu ve partinin bazı yöneticileri, gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

GÜNCEL 22.10.2020 11:29:17 0

Akın Bodur/İskenderun

Oluşturdukları ´başkanlık divanı´ ile konu ve olaylara daha hızlı müdahale edebildiklerini, tam yetkili başkanlık divanının alana daha hakim olduğunu ifade eden Cerrahoğlu, 'Bu durum, hareket kabiliyetimizi getiriyor ve sahaya daha çok hakim olmamızı sağlıyor' dedi. Olası bir erken seçime parti olarak hazır olduklarını belirten Cerrahoğlu, ´ittifak´ şeklinde girecekleri seçimde partisinin ayrı listesinin yer alacağını ama daha önce oluşturulan ´Millet İttifakı´nı da sürdüreceklerini, yeni kurulan bazı partilerin de bu ittifaka katılabileceğini, Deva Partisi ve Gelecek Partisi´nin de bunlar arasında olabileceğini ifade etti.

'İlk seçim, referandum şeklinde olacak'
İyi Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Cerrahoğlu, 'Ülkede artık koalisyon olayı bitti ama ittifaklar dönemi başladı. Biz de olası bir seçimde kuvvetle muhtemel, Millet İttifakınından seçime katılacağız. Nedeni, parlamenter sistemin yeniden inşa edilmesi için. Ve bana göre yapılacak ilk seçim, mevcut sistem ile parlamenter sistemin oylanması ve bir anlamda bunun referandumu olacak' dedi. Cerrahoğlu, partisinin seçim listesinde yer alacak temsil noktasında bulunacak isimlerin en geniş katılımlı seçimle belirleneceğini, kendilerinin üyelerle adayların belirlenmesini istediklerini de belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00