İttifakta '2014 formülü'

31 Mart 2019 seçimlerine yönelik değerlendirmede bulunan iktidar partisi AKP´nin MKYK´sı, MHP-AKP ittifakını görüştü, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, ‘2014 kriterini uygulayın´ mesajı ilettiği savunuldu.

SİYASET 15.12.2018 10:42:36 0
İttifakta

Akın Bodur/İskenderun

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinden bir gün önce partisinin MKYK ve MYK toplantılarında ittifakı değerlendirdi. Buna göre Erdoğan, ilçe ve beldelerde yapılacak ittifakın ana çerçevesiyle ilgili olarak “30 Mart 2014 yerel seçiminde kim hangi belediyeyi aldıysa, o şekilde bu iş yürüyecek” mesajını verdi, ancak MHP´ye bırakılacak ilçe sayısıyla ilgili bir değerlendirme yapılmadı.
Beş yıl önce yapılan yerel seçimlerde Hatay´da sadece Dörtyol´u kazanan MHP, 2014 seçimlerinde 104 ilçe ile 57 beldede belediye başkanlığını kazanmış, ancak seçimden sonra bazı MHP´li belediye başkanları, İYİ Parti ve başka partilere geçince, MHP´nin ilçe belediye sayısı 78´e, belde belediye sayısı ise 45´e düşmüştü.

'Verilen kararı uygularız'
MHP Defne İlçe Başkanı Ferit Kaplan, partisinin yerel seçimlerde AKP ile yapacağı ittifaka ilişkin yaptığı değerlendirmede, verilecek kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi. Partisinin ilçe yönetim kurulunda değerlendirmede bulunan MHP Defne İlçe Başkanı Kaplan, '31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, genel merkezimiz ve Hatay İl Başkanımız Murat Adal´ın vereceği kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Genel merkezimizin İttifak ile ilgili il ve ilçemizde seçimlerle ilgili verilen her türlü kararı uygulamak konusunda göreve hazırız' dedi.
Defne´nin 37 mahallesinin yarısına yakınnı gezdiklerini ve zyaretlerde istişarelerde bulunduklarını anlatan Kaplan, 'Tüm ziyaretlerimiz samimi ortamlarda ve yoğun ilgiyle gerçekleşmektedir. Bizi ağırlayan, Defnelilere, muhtarlara vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Son aylarda Defneli vatandaşların partimize olan yoğun ilgisine hepimiz şahidiz. Partimize üye olmak için müracaat eden vatandaşların sayısında da ciddi bir artış gerçekleşmiştir. Kapımız herkese açık, temiz, dürüst, yardımsever ve ilgili bir siyaset anlayışı ile halkımızla istişarelerimiz devam edecektir. Defne´nin gelişimine ve ilerleyişine katkı sağlayacak her türlü toplantı ve istişarelere devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Çirkin: Yerelde çok zor bir iş
Hatay eski Milletvekili Şefik Çirkin, yerel seçimlerde ittifakın çok zor bir iş olduğunu ve ilk kez deneneceğini ifade etti. Çirkin, sosyal medyadan ittifaka ilişkin yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Yerel seçimlerde ittifak çok zorlu bir iştir. AKP-MHP veya İYİ-CHP olsun kolay iş değildir. Yukarda iyi niyetle alınan kararlar aşağıda vücut bulamayabiliyor. Yerel de ittifakta ilk defa deneniyor. Ve gerçekten bu partileri sıkıntılı bir süreç bekliyor. Memleket için en hayırlısını temenni edeceğiz artık.'

CHP, PM toplantısını öne aldı
CHP Parti Meclisinin yerel seçim gündemiyle yapacağı toplantısı öne aldı ve 24 Aralık yerine 18 Aralık Salı günü toplanması kararlaştırıldı. Daha önce 24 Aralık´ta toplanacağı belirtilen CHP PM´nin, önceki gün İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanması nedeniyle 18 Aralık Salı gününe alındığı belirtildi. Şimdiye kadar 464 belediye başkan adayını açıklayan CHP, bir bölüm adayını da bu toplantısı sonrasında açıklayacak. İYİ Parti de, Hatay´da HBB adayı çıkarmayacak, ancak bazı ilçelerde seçime katılacak.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00