İttifaktan ‘birlik ve dayanışma´ buluşması

Adaylık tamam, tartışma meclis listesine ertelendi

SİYASET 11.02.2019 11:35:37 0
İttifaktan ‘birlik ve dayanışma´ buluşması

Sadet Berkyürek/İskenderun
Millet İttifakı adına Cumhuriyet Halk Partisi CHP´nin İskenderun Belediye Başkan adayı Yılmaz Şahutoğlu, partilerin ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile Ümit Günay dışındaki aday adaylarıyla ‘birlik ve dayanışma´ kahvaltısında buluştu. Şahutolu, kentte esnaf ziyaretinde de bulundu. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin´in de katıldığı toplantıda aday Şahutoğlu, politika belirleme alanları ve kent için proje önerilerini ileri bir tarihte değerlendirmeye açacaklarını belirtti, Mete Aslan´ın DP´den İskenderun Belediye Başkan adaylığını ise demokratik yarış olarak nitelendirdi, başarı diledi. Etkinlik, 19 Şubat tarihinde YSK´ya verilecek meclis aday listesinin kesinleşmesi öncesi, HBB, CHP, İYİ Parti ile başkan adayının söz sahibi olmaya çalışacağı son dönemeçte gerçekleşti.
İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Kıvrak, CHP Milletvekili Suzan Şahin ile başkan adayı Yılmaz Şahutoğlu, önceki gün 31 Mart yerel seçimine yönelik Millet İttifakı adına ortak bir fotoğrafla parti tabanlarına ‘birlik´ mesajı verdi. Etkinliğe aday adayları Bülent Bozdoğan, Öztürk Çolak, Kemal Duduoğlu, İsmet parlar, Nalan Akkülah, Muhsine Korkmaz, Erdinç Çelebi de katıldı.

“İskenderun iktidarla buluştu ama…”
Aday adaylık sürecini ‘dayanışma ruhu´ içinde tamamladıklarını, 2 Şubat´ta aday olarak gösterildiğini hatırlatan Yılmaz Şahutoğlu, “Mevcut aday adayı arkadaşlarım adına, onların hayallerini, onların umutlarını, hedeflerini, projelerini İskenderun´da hayata geçirmek adına genel merkezimiz bana adaylık yetkisini verdi. Bundan sonraki süreci onların destekleriyle yürüteceğiz. Beraberimizde İYİ Partimizle birlikte” diye konuştu. Seçim döneminde siyasetçilere yapıcı ve ahlaki boyutlarda bir kampanya çağrısını yineleyen Şahutoğlu, iktidarla buluşmuyor eleştirilerinin son 5 yılın kayıplarıyla yanıt bulduğunu kaydetti, belediyenin ‘şahısların, grupların, küçük zümrelerin değil, genelin menfaatlerini önceleyen ‘adil, şeffaf, hesap verebilir´ anlayışla yönetileceği mesajını verdi.
Şahutoğlu, İskenderun´un ‘beton yığını´, yeşil yoksunu ve estetik kaygıdan uzak yapılanmasını eleştirdi, kentin el atılmasına ihtiyaç duyduğunu, kentlerin de bir bedeni ve ruhu olduğunu kaydetti. Proje ve hedeflerini ayrı bir toplantıyla kamuoyuyla paylaşılacağını da sözlerine ekleyen Şahutoğlu, projelerin hayata geçmesinin İskenderun´un yanı sıra Büyükşehir Belediyesi´nin de kazanılmasıyla sağlanabileceğini vurguladı, Lütfü Savaş´a destek istedi. Şahutoğlu, “Büyükşehir Belediyesi´nin burada hayati bir önem taşıdığını biliyoruz. Uyumlu olmayan belediye sistemlerinin o şehre yaşattığı sıkıntılara tanıklık ettik” diye konuştu.

Mansuroğlu´ndan aday adaylarına ‘destek´ teşekkürü
Kahvaltı etkinliğine aday adaylarının katılmasını ‘destek´ olarak değerlendiren CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Hepsi en az Yılmaz bey kadar bu işi yapacak bilgi, birikim ve yeteneğe sahip arkadaşlar. Verdikleri bu destekten ötürü kendilerine teşekkür ederim” dedi. Mansuroğlu, aday Şahutoğlu´nun Millet İttifakı´nın adayı olarak belediye başkanı seçildiğinde tüm İskenderun´un kazandığı bir seçim olacağını savundu, çok ağır bir sorumluluk ve fedakarlıkla seçim çalışması yürüteceklerini vurguladı.

Kıvrak: 31 mart birinci ayak
İYİ Parti İskenderun İlçe Başkanı Zafer Kıvrak, 31 Mart seçimine önümüzdeki genel seçimin ‘birinci ayağı´ olarak değerlendirdiklerini söyledi. İttifakın bir yerel seçim birlikteliği olmadığını da sözlerine ekleyen Kıvrak, bunu Türkiye´nin kader birliği olarak yorumladı ve Türkiye´nin buna ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Esnafı da ziyaret etti
İskenderun´un Kanatlı Caddesi üzerindeki esnaflarla bir araya gelen Şahutoğlu, esnafın sıkıntılarını bildiğini ve çözümü konusunda azami gayret göstereceklerini ifade etti. Sosyal ve ekonomik koşulların, vatandaşın yaşam koşullarını gittikçe daha fazla zora sokmaya ve sıkıntılarının her geçen gün artmasına neden olduğunu belirten Şahutoğlu, 'Hatay, Suriye Savaşı´ndan en çok etkilenen il olmuştur. Bu etkilenmenin boyutu hem ekonomik manada hem sosyal anlamda hat safhalara ulaştı. Yakın bir geçmişte Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfi Savaş bir açıklamada bulunmuştu. Suriye Savaşı´ndan sonraki süreçte ülkemize gelen mülteciler yaklaşık 500 bin civarında. Bu şu anlama geliyor, Hatay´da yaşayan her dört insanımızdan biri Suriye kökenli. Orada Sayın başkanımız bir şeye dikkat çekti; bu insanların doğurma hızını da göz önünde bulundurarak bu hızla devam ederse 10 yıllık süre zarfında Hatay´ın idaresini alabilecek çoğunluğa sahip olacak kadar bir nüfusa sahip olacaklar. Bu nüfusun Hatay´a yansımaları nedir? Her şeyden önce ekonomik anlamda etkileri oluyor. Sizler esnafsınız biliyorsunuz, bir işyeri işletirken vergisini, sigortasını, primini yatırıyorsun, bu insanlar vergi levhası olmadan sigorta primi ödemeden ucuz işçilikle sizin yapmaya çalıştığınız işi yapıyor. Haksız bir rekabetin önü açılmış oluyor. Bu büyük bir sıkıntı, ekonomik sıkıntının da ötesinde sosyal manada ciddi sorunlar yaratıyor. Güvenlik sorunumuz var, bu şehirde 7´den sonra sahilde eşini koluna takıp dolaşan çok nadir insan görüyorum. Şehrimizin huzur ve güvenliğine yönelik de ciddi kaygılar var. Bu manada böyle bir şehri yönetmeye talip olmak son derece hayati bir önem arz ediyor. Ne yapmamız lazım? İskenderun´a yönelik en büyük hayalimiz İskenderun´u yeniden ticaretin çok yoğun olduğu, aktif olduğu bir ticaret merkezine dönüştürmek. İskenderun stratejik bir şehir. Denizi, limanı Türkiye´de İstanbul´dan sonra en yüksek işlevselliğe sahip' dedi. Şahutoğlu, HADO projesinin Büyükşehir ve ilçe belediyesinin farklı yerlerde olması nedeniyle hayata geçemediğini ve bunun sonucunda da İskenderun´un ve İskenderunlunun kaybettiğini de savundu.
Şahutoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası, Maraşlılar Derneği, Tunceliler Derneği, Kırıklanlılar Derneği, Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği ile Çevre Koruma Derneğini de ziyaret etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57