İttifaktan seçim güvenliği toplantısı

Millet İttifakı'nın Hatay Milletvekili adayları ve ittifakı oluşturan partilerin İl ve ilçe yöneticileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon çadırında bir araya geldi.

SİYASET 17.04.2023 15:32:00 0
İttifaktan seçim güvenliği toplantısı

Toplantıya 27. Dönem Milletvekili Serkan Topal ve 28. Dönemde yeniden aday gösterilen milletvekili Mehmet Güzelmansur ile listelerde kendilerine ilk kez yer bulan milletvekilleri adayları katıldı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesindeki hazırlıkların ve alınması gereken önlemlerin konuşulduğu toplantıda ayrıca Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il ve ilçe yöneticileri ile bazı mahalle muhtarları da yer aldı.

Toplantıda söz alan partilerin il ve ilçe başkanları seçim öncesi yaptıkları hazırlıkları aktardı, özellikle seçim günü sandık başlarında görev alacak müşahit listeleri üzerinde titizlikle çalışılması gerektiğini belirtti.

Ölenlerin adına oy kullanılır endişesi

Vatandaşlık alan Suriyelilerin, isimlerini değiştirerek Türkiye’de sık kullanılan isimler ile TC nüfus cüzdanı aldıklarını kaydeden parti sözcüleri, ayrıca depremde hayatını kaybeden insanların adları ile oy kullanılabileceğine dair vatandaşların ilettiği endişeleri dile getirildi

Seçmen Hatay’a nasıl taşınacak?

Şehir dışındaki seçmenlerin, seçim günü Hatay’a geliş ve gidiş süreçlerinin organizasyonuna ilişkin de görüşlerini anlatan ittifak temsilcileri, geçici olarak başka illere gidenlerin seçim günü Hatay'a getirilmesi için ittifakın tüm illerdeki yöneticilerinin görev alması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bölgede yaptıkları çalışmalarda çok büyük ilgiyle karşılandıklarını, her bölgenin önceliğinin ayrı olduğunu bu nedenle çalışmaların her bölge özelinde ayrı bir titizlikle yapılması gerektiğini söyledi.

İttifakın Saadet Partili 4. Sıra adayı Necmettin Çalışkan da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın kendilerini bir araya getirdiğini ve bu birlikteliğin seçimden zaferle çıkacağına olan inancını ifade ederek Savaş'a teşekkür etti.

Millet İttifakı Milletvekili adaylarından Servet Mullaoğlu konuşmasında, önümüzdeki seçimin Türkiye tarihi açısından önemli olduğunu söylerken, geçen seçimde Lütfü Savaş ile iyi bir çalışma yaptıklarını anlattı. Mullaoğlu, Başkan Savaş'tan saha çalışmaları için kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Milletvekili adayı Hikmet Hatunoğlu ise yaptığı konuşmada “Başkanımız olaya el attı, sahada yanımızda olmasından çok mutluyuz. Hatay’ı ve Hataylıları çok iyi tanıyan başkanımızın bize yol göstereceğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.
Milletvekili adayı Bekir Atahan da, Başkan Savaş'a tüm adaylar ile birlikte düzenlenen koordinasyon toplantısı için teşekkür ederek, "Birleştirici gücünüze ihtiyacımız var, teşekkür ediyorum" dedi.

Bir diğer milletvekili adayı Tamer Apiş ise İttifakın iktidar olması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olabilmesi için tüm örgütlerin bir araya gelerek planlı bir çalışma ile halka daha çok dokunmaları ve daha çok sahada olmaları gerektiğini belirtti.

Listede kendine 7. Sırada yer bulan Gökhan Özer ise en önemli noktanın seçim günü yaşanacak trafik sorununun aşılabilmesi olarak değerlendirirken, ‘’il ve ilçe örgütlerimizle mutlaka iyi bir planlama yapılması gerekiyor’’ dedi.

Savaş: Seçim günü görevlileri iyi belirlenmeli

Yapılan değerlendirmeler sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş “Bir kader seçimine giriyoruz. 14 yıldır siyasetin içindeyiz. Bu genel seçim öncesinde parti yöneticilerimiz ve örgütlerimiz çok tecrübeli. Öncelikle iyi bir organizasyon şeması yapılması ve sonrasında da bu şemada seçim öncesi ve seçim günü yer alacak partililerin isimlerinin iyi belirlenmesi gerekiyor. CHP İl Başkanlığımız bu şemayı kısa sürede oluşturacaktır” dedi.

Bu demokrasi ile totaliter rejim arasında bir seçim

Hataylı hemşerilerinin büyük sorunları olduğunu da belirten Başkan Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkesin acısı var ve bunlar çok büyük acılar. Dikkat etmeliyiz. Bizim  insanları oy kullanmaya getirirken onları mağdur etmememiz gerekiyor. Bizim kimseye kırgınlığımız yok, Millet İttifakı ne kadar güçlü ise biz de o kadar güçlüyüz. Hepimiz için bir milat olsun, el ele göz göze hep birlikte çalışalım. Bu seçim ya demokrasi ya totaliter rejim seçimi olacak. CHP ve Millet İttifakı için bugün milat olsun. Biz sayın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması ve en çok sayıda milletvekili çıkarmak için çok çalışacağız.”



CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00