'İyi olabilirsiniz ama aktarmak önemli'

MKÜ´de 195 akademisyene eğitim verildi

EĞITIM 26.06.2019 10:38:47 0

Antakya/SES

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından üniversitede görev yapan öğretim elemanlarına yönelik, öğrenme, öğretme süreçlerini daha etkili ve verimli kullanabilmelerine yönelik 'eğiticiler eğitimi sertifika programı' düzenlendi. Eğiticilerin eğitimi programını oluşturan dersler, 195 öğretim üyesine 1 haftada günde 8 ders ve toplam 32 ders olarak verildi. MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, pedogojik formasyon sertifika programındaki dersler ve içerikleri ile ilgili oluşturulan programda, Eğitim Bilimine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Özel Öğretim Yöntemleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Rehberlik, Eğitim Psikolojisi ve Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı derslerinin eğitimi verildi. Eğitime, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Antakya Devlet Konservatuvarı, Hatay Sağlık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Antakya Meslek Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu , Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda görevli öğretim elemanları katıldı.
Programa katılanlara verilen sertifika törenine katılan MKÜ Rektör Hasan Kaya, bu tür eğitim faaliyetlerinin yıllardır devam etttiğini ifade etti ve 'Bu eğitimler bizlere, sahip olduğumuz bilgilerimizin bildiğimiz kadarının olmadığını çok daha fazlası olduğunu ve farklı bakış açılarının geliştirilebileceğini göstermektedir. Her şeyi bilmek elbette mümkün değildir ama yenilemek ve yenilenmek gerekmektedir. Dünyanın değişmesiyle birlikte birçok şey gibi kuşaklar ve eğitim alanı da değişiyor. Bizlere düşen görev bunlara hazırlık olmamız gerektiğidir' dedi. Törende konuşan Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu da şunları söyledi: 'Eğitimde ´anlamıyorum´ yerine ´anlamaya çalışıyorum´ düşüncesiyle hareket ettiğimizde kilitlemiş olduğumuz beynimizi harekete geçiririz. Öğrencilerimizi kazanmamıza engel olan yargılama eylemidir. Yıllar önce bunlar yaşanıyordu, bugün de yaşanıyorsa ciddi bir problem olduğuna işarettir. Bunları en aza indirgemek kişisel gelişimle mümkün olan şeylerdir. Eğitim faaliyetleriyle bunları gerçekleştirme ve kendimizi yenileme fırsatı buluyoruz. İnsan gelişiminde farkındalığı daha çok arttırmamız gerekiyor bunu ne kadar çok başarabilirsek o kadar iyi. Bugün eğitim alanında en çok değer verilen şeylerden birisi de mesleğin yanında kişisel gelişimdir.'
Sertifika programının YÖK´ün toplam kalite standartları çerçevesinde verildiğini belirten Dr. Okan Sarıgöz ise program kapsamında görev yapan öğretim görevlilerine pedagojik formasyon eğitimi vererek öğretim elemanlarının öğretme süreçlerini daha etkili ve verimli kullanabilmelerini amaçladıklarını söyledi. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Onur Kan ise “Alanınızda çok iyi olabilirsiniz lakin bunu aktarmak için belirli bir eğitim almanız gerekiyor. Bu bağlamda da eğiticiler, öğrencilerine daha yararlı olmak için sürekli olarak kendilerini geliştirmekte ve öğretim yöntem ve tekniklerini öğrenmektedirler' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00