İYİ Parti 259 sandığın sayımını istedi

847 oy farkının bulunduğu Dörtyol´da sonuç değişir mi?

SİYASET 5.04.2019 11:13:53 0
İYİ Parti 259 sandığın sayımını istedi

İskenderun/SES

İYİ Parti, Cumhur İttifakı´nın adayının 847 oy farkıyla seçildiği Dörtyol belediye başkanlığı seçim sonucuna itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu´nun itirazı reddetmesi üzerine konu İl Seçim Kurulu´na taşındı.
259 sandıkta kullanılan oyların yeniden sayılması talebiyle İYİ Parti İl Başkanı Ali Seçer, Millet İttifakı İYİ Parti Dörtyol Belediye Başkan Adayı Metehan Duduoğlu ve İYİ Parti Meclis Üyesi Adayı Emre Arık, Dörtyol İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz dilekçesi verdi.
Millet ittifakı´ndan belediye Başkanlığı seçimine katılan İYİ Parti´den İtirazı İl Seçim Kurulu´na taşındı.

Dörtyol belediye başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 847 oyla Dörtyol belediye başkanlığının kaybedilmesi üzerine ilçede 259 sandıkta kullanılan oyların yeniden sayılması talebinin İl Seçim Kurulu tarafından da reddedilmesi durumunda itirazın YSK´ya yapılacağı belirtildi.

Cumhur İttifakı adına MHP´den aday olan Fadıl Keskin´in 32 bin 306 oy aldığı Dörtyol´da Metehan Duduoğlu, 31 bin 459 oy aldığı açıklanmıştı. Dörtyol´da seçime Mahmut Daş´la giren ve üçüncü olan HDP 2 bin 322, Saadet Partisi bin 121, BTP ise 428 oy almıştı.


Duduoğlu´ndan sağduyu çağrısı
İYİ Parti Dörtyol Belediye Başkan adayı Metehan Duduoğlu, yaptığı açıklamada, itirazlarını Hatay İl Seçim Kurulu´na taşıdıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Sonuç olumlu veya olumsuz ne olursa olsun sonuçta hepimiz Dörtyolun evlatlarıyız. Bu sebeple herkesin birbiri ile bir şekilde hısım akraba olduğu bir ortamda sağduyulu bir şekilde sonuca riayet edeceğiz.
Hak ararken hem benim hem de yol arkadaşlarımın istem dışı maksadı aşan söz ve söylemleri olmuş olabilir. Bu durum rakip partiler için de geçerlidir.
Ben Millet İttifakı adayı olarak vuku bulan olumsuzluklar için ilgili arkadaşlarımdan özür diliyoruz. Hatay İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçelerimizi İlettik. Takdir yüce adaletimizin. Buradan da çözüm çıkmazsa Ankara´ya, Yüksek Seçim Kurulu´na gideceğimizi, tüm Kamuoyuna duyuruyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23