İYİ Parti çıkışını Akşener´le yapacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (01 Haziran Cuma) Hatay´a geliyor. Hataylılara miting öncesi yazılı mesajla seslenen Akşener, “Hoşgörü kenti hatay, yeniden huzur bulacak” dedi.

SİYASET 1.06.2018 10:54:58 0
İYİ Parti çıkışını Akşener´le yapacak

İskenderun/SES

Antakya´da saat 15.00´da emlak Bank Evleri önündeki alanda partililerine hitap edecek Hatay mitingi öncesinde partiden iletilen mesajında Akşener´in, “Suriye sorunu maalesef Hataylı hemşerilerimi ekonomik ve sosyal anlamda çok etkiledi. Tarım, turizm, işsizlik sorunlarınız bir tarafa Suriye savaşı ve ülkemize yaşanan göçün Hataylıları nasıl etkilediğini iliyorum. Üç dinin büyük uzlaşıyla yaşadığı Hatay, yeniden huzur kenti olsun, herkes vatanında mutlu yaşasın diye geliyoruz” ifadesine yer verildi.
Suriyelilerin de vatanını özlediğini işaret ederek başta Reyhanlı, Kırıkhan ve Yayladağı olmak üzere Hatay´ın bir çok bölgesinde savaştan kaçan Suriyeli göçmenlerin yaşadığını, onların da vatanlarından uzak mutsuz olduklarını aktaran Akşener´in şu ifadelerine de yer verildi: “Kimse vatanından ayrı kalmak istemez. Ancak olağanüstü şartlar Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye´de misafir olmalarını gerektirdi. Biz her zaman ezilenin mağdurun yanında olan bir milletiz. Yüzyıllardır Müslüman, Ermeni, Yahudi bir arada hoşgörüyle yaşamış insanlar olarak, sizler de onlara kucak açtınız. Ama onların da vatanlarını özlediğini biliyoruz. Sizlere söz veriyorum, İYİ Parti iktidarıyla daha barışçıl ve kararlı bir dış politika izleyerek bir yıl sonra biz Suriyeli kardeşlerimize misafir olacağız. Bir dahaki Ramazan ayında onlarla birlikte Suriye´de orucumuzu açacağız.”
Hatay´da tarımsal üretimle ilgili sorunları da değerlendirdiği mesajında Suriye kriziyle birlikte ticaret ve tarımda yaşanan darboğazı hatırlattı, göç dalgasıyla artan daralmaya işaret etti. Hatay kültürüne sahip çıkacaklarını da vurgulayan Akşener´in mesajında şu ifadeler paylaşıldı: ““Bugünkü olimpiyatların temeli yıllar önce Antakya´da atılmış, Roma İmparatorluğu döneminde de Hatay dünyada başkent unvanını kazanan ilk kent olmuştur. Türkiye´nin tek Ermeni Köyü; Vakıflı Köyü´ne sahip Hatay, aynı zamanda Hristiyanların hacı olmak için her yıl akın ettiği kutsal bir şehir olmasına rağmen Hatay´a maalesef yerli turist çekemediler. Beyazıd-ı Bestami Türbesi, Habib-i Neccar Camii, dergahları, kiliseleri, camileri, Samandağı´nın sahil bandı ve Roma döneminden kalan tarihiyle Hatay´ın kültür turizmine liderlik yapacağından kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti olarak tarihimize, doğamıza ve kültürümüze sahip çıkmak bizim en temel görevimizdir.”


Anahtar Kelimeler: iyi parti meral akşener

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00