İYİ Parti: Erken seçime hazırız

İyi Parti İl Başkanı Mustafa Çığ, her an bir erken genel seçimle karşı karşıya kalınabileceğini belirterek, buna yönelik örgütlenme çalışmalarını Reyhanlı ve Yayladağı dışında tamamladıklarını belirtti. İyi Parti´yi merkez

SİYASET 15.02.2018 10:55:44 0
İYİ Parti: Erken seçime hazırız

Sadet Berkyürek/İskenderun

İyi Parti İskenderun İlçe yönetiminin düzenlediği, il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı basınla tanışma toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Çığ, İskenderun´da 26 yıl önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığını hatırlatarak, kentte basın mensuplarıyla yeniden buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. “Ülkenin bütünlüğü, bayrağımızın, vatanımızın bağımsızlığı, üniter yapı, Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu irade” olarak vurgulayan ve bunlardan ‘asla taviz´ vermeyeceklerini aktaran İl Başkanı Çığ, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kimseyi ayrıştırmıyoruz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kindar bir nesil yetiştirmeyeceğiz. Birbirini seven, kucaklayan nesiller yetiştireceğiz. Bizim Yunus Emre´miz, Mevlana´mız, Hacı Bektaşı Veli´miz var. Bu düşünürler, bu mutasavvıflar insan sevgisini öne sürmüşler. ‘Yaradılanı hoş gör, yaradandan ötürü´ diyor Yunus Emre. Birbirimizi seveceğiz, birbirimizi sayacağız, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız.”

“Ne sağda ne soldayız, merkez partisiyiz”
İyi Parti´nin çok kısa süre içerisinde kurulduğunu hatırlatan ve yerini ‘merkez parti´ olarak gösteren Mustafa Çığ, “İyi Parti ne sağdadır ne soldadır. Ne bir siyasi partinin devamıdır ne herhangi bir partinin benzeridir ne de herhangi bir partinin hasmıdır. Sağdan da soldan da gelen, vatanseverlik duygusuyla bütünleşmiş; bayraktan, Atatürk´ten, üniter yapıdan yana olan bütün herkes İyi Parti´nin içerisinde siyaset yapabilir, kendini mutlu hissedebilir” diye konuştu.

Hatay´da örgütlenme 13 ilçede tamamlandı
Şu anda tüm ilçelerde teşkilatlarını kurduklarını, Reyhanlı ve Yayladağı dışında 13 ilçenin kongresini yaptıklarını da sözlerine ekleyen Çığ, şöyle konuştu: “İyi Parti olarak biz gerçekten zor şartlar altında görev aldık. Kısa süre içerisinde de aldığımız bu görevi yerine getirmeye çalıştık. Şu anda tüm ilçelerimizde teşkilatlarımızı kurduk. 13 ilçemizin kongresini yaptık. Şu anda 2 ilçemiz kuruluş aşamasında olduğu için bu iki ilçe kongrelerini daha sonra yapacaklar. Bu 13 ilçemizle birlikte 4 Mart´ta il kongremizi yapacağız. 1 Nisan´da da kurultayımızı yapacağız. Çünkü her an bir erken seçimle karşı karşıya kalmamız mümkün olabilir. Buna hazırlıklı olmak zorundayız. O nedenle çok acele bir şekilde ilçe kongrelerimizi yaptık, il kongrelerimizi tamamlayacağız. inşallah kurultayımızı tamamladıktan sonra İyi Parti olarak seçime hazır hale geleceğiz.”

Önfidan: Mücadeleyi sürdüreceğiz
Toplantının açılışında konuşan partinin İlçe Başkanı Hakan Önfidan ise şunları ifade etti: “Üzerinde bulunduğumuz, yaşadığımız bu toprakları daha müreffeh bir seviyeye çıkartmak için arkadaşlarımızla gece gündüz mücadeleye devam edeceğiz. Bu yolda, bu mücadelede destekten şüphemiz yok. Hukukun üstünlüğünü ilkelerimizden biri olarak sayıyoruz. Basının siz temsilcilerinin herkese eşit mesafede yer aldığından şüphemiz yok. O nedenle bu yolda vereceğiniz desteğe ihtiyacımız olduğunu belirterek teşekkür ediyoruz.”

Akşener 24 Şubat´ta Hatay´da
Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay il binasının açılış törenine katılmak üzere 24 Şubat Cumartesi günü Antakya´ya gelecek. Akşener açılışın ardından Reyhanlı´ya geçeceği, Akşener´in ziyareti dolayısıyla aynı gün İskenderun ilçe binası önünden araç kaldırılacağı belirtildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23