İYİ Parti: Seçimlere yasal olarak katılabiliyoruz

Seçim tarihinin açıklanmasının ardından partilerinin seçime katılıp katılamayacaklarına ilişkin tereddütlere yönelik İYİ Parti genel merkezi tarafından açıklama getirildi.

SİYASET 19.04.2018 14:45:50 0
İYİ Parti: Seçimlere yasal olarak katılabiliyoruz

Gazetemize de gönderilen, “İYİ Parti Başkanlık Divanından Çok Önemli Açıklama´ başlıklı ‘acil düzeltilmiş metin´de ‘İYİ Parti´nin seçimlere katılmak bütün koşulları yerine getirdiği tarih 10 Aralık 2017´dir. Buna göre partimiz 10 Haziran 2018 tarihinden sonra yapılacak bütün seçimlere yasal olarak katılma hakkını kazanmıştır´ denildi.

Önfidan: Siyasilere kapımız açık
İYİ Parti İskenderun İlçe Başkanı Hakan Önfidan da yazılı açıklamasında, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu seçimde bu ülke için, bu vatan ve bayrak için iyi niyetle hareket eden tüm siyasilerle çalışmalarımız olacaktır. Bu nedenle kapımız bu ilkeleri taşıyan tüm siyasilere açıktır.”

OHAL´i hatırlattı
Sürecin bu noktaya geleceğinin beklendiğini ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından seçimin erkene alınacağı değerlendirmelerini hatırlatan Önfidan, çalışma takvimini de buna göre tamamladıklarını kaydetti. Önfidan açıklamasını şöyle sürdürdü: İlçe teşkilatı olarak kurulduğumuz günden buyana seçim havasında çalışmalarımızı yürütüyorduk. Mevcut iktidarın erken seçim kararı alması İyi Partiden ne kadar korktuklarının bir göstergesidir. Hatta OHAL altında seçim kararı almaları tarihe kara leke olarak geçecektir. Defalarca tekrarladık ; korkunun ecele faydası yok diye. Akıllarından çıkartmasınlar İyi Parti Türkiye Cumhuriyetinin parlamenter sisteminin bir gerçeğidir. Vardır ve var olacaktır. Bu gerçeği görmezden gelenlere halk sandıkta en ağır şekilde cezalandırır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00