İYİ Parti´den 42 aday adayı

Başvuru süresi biten İYİ Parti milletvekili aday adaylığı için Hatay´dan 42 partilinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

SİYASET 17.05.2018 11:58:37 0
İYİ Parti´den 42 aday adayı

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Kesin liste öncesinde aday adaylığı ile ilgili yapılan değerlendirmede başvuranların Hatay´daki tanınırlılığın, hangi ilçelerde isimlerinin öne çıkabileceği kriterleri üzerinde de duruluyor.
24 Haziran seçimleri için İYİ Parti´den 9´u kadın 42 kişi aday adaylık başvurusunda bulundu. Aday adaylığı başvurusunu İYİ parti´den yapan isimler şöyle:
İlker Çalışkan, Müge Karaoğlan, Mustafa Kazım Okur, Sakine Okur Kızgın, Mehmet Ali Yıldırım, Zeki Toprak, Bünyamin Uçar, Ulger Göztepe, Hatice Güzel, Mehmet Korman, Ali Atvur, Bilal Karaca, Kevser Eker, Turgay İshakoğlu, Mehmet Servet Akgöl, Bedi Uçar, Şerife Oktay, Ahmet Yakar, İnayet Adalı, Mehmet Gülsever, Ertuğrul Gazi Dener, Mehmet Biçer, Ayşegül Aksu, Mehmet Taze, Servet hali, Zahir Duman, Ali Seçer, Erdal Atakan, Adile kurt, Hatice Kaya, Muammer Öcal, Mehmet Şahin Gölge, Aydın Duran, Ahmet Sanverdi, Okan Dirlik, İrfan Önal, Cemil Gürsel, Hasan Kurt, Ali Kemal Kömür, Gözde Yılmaz, Şahizar Seber, Cemil Demirbilek.

2 gümrük kapısında oy kullanılabilecek
AK Parti, BBP, BTP, CHP, DP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılacağı 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile 6 adayın yarışacağı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cilvegözü Karayolu, Hatay Havalimanı, yurtdışındaki vatandaşların oy kullanabileceği gümrük kapıları arasında açıklandı.

MHP ‘ittifakı´ anlatıyor
24 haziran genel seçimine yönelik MHP İl başkanlığı da çalışmasını sürdürüyor. AKP ile partileri arasında yapılan Cumhur ittifakı, düzenlenen geniş katılımlı toplantılarla gerçekleştirildi. MHP İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı ve il yöneticilerinin katılımıyla Yayladağı´na bağlı Güveççi, Görentaş ile Defne Çökek mahallerinde de gerçekleştirilen toplantılarda ittifak değenlendirmesi yapıldı, seçime yönelik partinin yaklaşımı ele alındı. Geçmiş dönemlerde parti yönetiminde görev alan isimlerle de bir buluşma gerçekleştiren il yönetimi meslek kuruluşları ve farklı kesimlerle temasları da sürdürüyor.

AKP kurullarıyla toplandı
Öte yandan AKP Hatay İl Başkanlığı yönetimi, 24 Haziran´a yönelik çalışma programı kapsamında önceki gün ilçe başkanları ile bir araya geldi. Seçime yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. AKP Hatay, İl Seçim Koordinasyon çalışmaları kapsamında Seçim Koordinasyon Merkezi toplantısını İl Başkanı İbrahim Güler Başkanlığında gerçekleştirdi.

Aday adayları ´ziyaretlerde´
24 Haziran seçimlerine katılacak siyasi parti ve milletvekili aday adayları da seçim çalışmalarını toplantı ve ziyaretlerle sürdürmeye devam ediyor. 24 Haziran seçimleri için AKP´de Hatay´dan aday adaylık başvurusu yapan Av. Mustafa Özbolat, çalışmalarını Dörtyol, Erzin ve Payas´ta yoğunlaştırdı. Enerji yatırımlarına yönelik yaklaşımıyla dikkat çeken Özbolat, “Siz yetki verin Dörtyol, Erzin ve Payas nasıl büyüyecek gösterelim” dedi. Dörtyol´da bir Liman Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü ihdas edilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapacağını belirten Özbolat, Dörtyol´a bir açık yada yarı açık cezaevinin hayata geçmesi zorunlu olduğunu bildirdi. Özellikle de ağır ceza mahkemesinin Dörtyol´da olması yönünde ilgili bakanlıkla sıkı temas içerisinde olacağını kaydeden Özbolat, AKP hükümetleri döneminde ekonomik büyümenin sürdürülmesi çabasında olacağını ifade etti.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04