İYİ Partinin delege seçimi tekrarlanacak

İYİ Parti, İskenderun'da hafta sonu yaptığı delege seçimlerini sonuçlarıyla birlikte iptal etti ve yeni seçimlerin bu hafta sonu yapılmasını kararlaştırdı.

SİYASET 8.11.2022 16:35:00 0
İYİ Partinin delege seçimi tekrarlanacak

Akın Bodur/İskenderun

Aralık ayında yapılması planlanan partinin ilçe yönetimini belirleyecek delegelerin belirleneceği seçiminin, delege adaylarının isimlerinin alfabetik sıralamaya göre yazılmamasına yapılan itiraz üzerine iptal edildiği öğrenildi. İptal kararının, İYİ Parti genel merkezinin yayımladığı genelgeye aykırılık bulunması üzerine alındığı belirtildi. Genelgede, delege seçimlerinde adayların alfabetik sıralamaya göre yazılmasının öngörüldüğü ifade edildi. 
İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Kasıtlı olmadığına inandığımız ancak seçme, seçilme hakkına zarar verebileceğini düşündüğümüz bir usül hatasından dolayı İYİ Parti İskenderun delege seçimleri sonuçları ile beraber iptal edilmiştir. İYİ Parti her daim değerli parti üyelerimizin hakkına hukukuna saygı duyacaktır. Yeni seçimin yapılma tarihi ve usülü konusunda İskenderun İlçe Başkanlığı tam yetkilidir" ifadesine yer verildi. 
Partinin il başkanlığının ikinci sosyal iletişim sitesinden 'zorunlu açıklama' olarak yapılan ikinci açıklamada da şu değerlendirmeye yer verildi: "İskenderun ilçesinin delege seçimlerinin iptal kararı tamamen il başkanımız Şefik Çirkin’in evrak üzerinde yaptığı inceleme sonucu alınmıştır. Genel merkezin böyle bir talebi olmamıştır. Çünkü henüz genel merkezimizin önünde her hangi bir evrak yoktur. İYİ Parti Genel Merkezi duyumlarla karar vermez. Ayrıca iptal kararı İskenderun İlçe Başkanına da danışılarak alınmıştır. Yapılan hatayı ilçe başkanımız Mustafa Barın’da kabul ederek feraset göstermiş ve kabul etmiştir. Öte yandan hata kasıtlı bir hata değildir. Genelgenin 1 maddesine aykırılık vardır. Sonuçları ve emekleri fitneye kurban etmemek ve adil olmak adına alınmış Hatay demokrasi tarihine geçecek bir karardır. Bu karar İYİ Partinin gelecek yıllarına da hizmet edecek nesiller boyu örnek alınacaktır. Elbette genel merkezimizin aldığı ve alacağı her karara boynumuz kıldan incedir. Zaten genel merkezimiz de genel başkanımızın danışmanı İlker Sungur’u gözlemci olarak göndermiştir. Ve onun görüşü de bizimle paraleldir. Ancak bu karar il başkanımızın kendi tasarrufudur. Şimdi hal böyleyken bu olay istismar edilmemeli 'biz ettirdik' yalanı ile partiye zarar verilmemelidir. Bu ayıptır günahtır. Biz onlardan teşekkür beklemiyoruz ama gölge de etmesinler. Parti meselesini sosyal medyaya taşımak iyi bir şey değildir. Ama en azından yaptıkları açıklamalar bizimki gibi doğru olmalıdır. Biz dahi bu açıklamayı zorunlu olarak yapmak zorunda kaldık. İskenderun çok önemli bir ilçedir. Güzeldir, karizmatiktir. İYİ Parti ise uzun yıllar İskenderun’un geleceğine damga vuracaktır. Hassasiyetimiz partimize, üyelerimize ve İskenderun’a sevgimiz ve sadakatimizdendir."
İYİ Parti İskenderun İlçe Başkanı Mustafa Barın ise seçimin bu hafta sonu yapılacağını belirtti.

Seçim sonucuna davullu-zurnalı kutlama disiplin kurulunda
Birkaç adayın ilçe başkanlığı için yarışması beklenilen Dörtyol'da İYİ Partinin yapılan delege seçimleri sonrasında, seçim sonuçlarını davul-zurna çaldırarak kutlayan ilçe başkanı Gürcan Eker de disipline sevk edildi. İYİ Parti Hatay İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "İYİ Parti Dörtyol İlçe Başkanı Gürcan Eker, delege seçimleri sonrası parti içerisinde davul zurna çaldırmaktan disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Delege seçimleri parti içi bir rekabet ve yarıştır. Karşı taraf düşman değildir. Ayrıca Hatay'da iki şehidimizin olduğu bir dönemdir. İYİ Parti etik ve nezaket kurallarına dikkat edilmesi gereken bir partidir" değerlendirmesine yer verildi. 


Anahtar Kelimeler: Partinin delege seçimi tekrarlanacak

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25