İzinsiz böcek toplamaya 109 bin lira ceza

Jandarma görevlileri, Arsuz ve Samandağ arasındaki bölgede böcek topladığı belirlenen Macaristan vatandaşına 109 bin lira para cezası verildi.

GÜNCEL 27.09.2022 16:13:00 0
İzinsiz böcek toplamaya 109 bin lira ceza

İskenderun/SES
Cezanın, Çevre Kanunu'nun 9/a bendi kapsamında, 'izinsiz olarak doğadan yabani canlı örnekleri toplamak suretiyle biyolojik çeşitliliğe zarar vermek' suçundan verildiği açıklandı.
Hatay Valiliğinden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamasında şunlara yer verildi: "Samandağ-Arsuz Kale Mahallesinde böcek toplayan Macaristan vatandaşına 109 bin lira para cezası verildi. Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kale mahallesinde icra edilen önleyici kolluk faaliyeti esnasında yaya olarak yolda seyreden şüpheli şahıs durduruldu. Macaristan uyruklu olduğu belirlenen ve araştırma izni bulunmayan Z. Z.'nin (55) sırt çantasında yapılan aramada, çanta içerisinde böcekleri saklamada kullandığı 5 adet camlı kafes ve 3 adet küçük ahşap sepet, 3 tüp kimyasal madde ile içerisinde böcek ve bitki bulunan 3 şişe sıvı, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet kafa lambası, 1 adet el teleskobu ve 2 adet bıçak bulundu. Biyoloji öğretmeni olduğunu iddia eden Z.Z. isimli şahsın ülkesine götürüp inceleme yapmak üzere topladığını iddia ettiği böcekler ile böcekleri toplamada kullanılan tüm materyale el konularak Dörtyol Doğa Koruma ve Milli parklar şube müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir. Macaristan uyruklu şahıs, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 9/a bendine muhalefetten 'izinsiz olarak doğadan yabani canlı örnekleri toplamak suretiyle biyolojik çeşitliliğe zarar vermek' suçundan 109 bin 593 TL idari para cezası uygulanmasını müteakip ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılmıştır."


Anahtar Kelimeler: İzinsiz böcek toplamaya

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19