Jandarma Genel Komutanlığı´nda terfiler

Kırıkhanlı general Köroğlu da terfi etti

GÜNCEL 17.08.2022 10:54:18 0
Jandarma Genel Komutanlığı´nda terfiler

İskenderun/SES

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı Atama ve Terfileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla Resmi Gazete´de yayımlandı. İlk defa Jandarma Genel Komutanlığına kadın general ataması yapıldı. Kırıkhanlı tuğgeneral Nuh Köroğlu da terfi ederek, tümgeneral oldu. Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük de tuğgeneralliğe yükseltildi. Hatay´da jandarma olarak görev yapan bir albay ilk kez tuğgenerallik rütbesine getirildi.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin görevine devam ederken, Jandarma Genel Komutanlığına ilk kez kadın general ataması yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz tuğgeneralliğe terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu. 2 tümgeneral korgeneralliğe, 16 tuğgeneral tümgeneralliğe, 14 albay ise tuğgeneralliğe terfi etti. 10´u general olmak üzere 37 İl Jandarma Komutanı´nın görev yerleri değişirken, 11 general ve 14 albay emekliliğe sevk edildi. Jandarma Genel Komutanlığı´nda 11 general emekliliğe sevk edilirken, 32 general ve albay ise bir üst rütbeye terfi ettirildi.
Jandarma Genel Komutanlığı´nın ilk kadın generali olan Özlem Yılmaz, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olurken, tuğgenerallikten tümgeneralliğe terfi ettirilen Kırıkhanlı Nuh Köroğlu da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı görevine atındı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00