Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıldönümü nedeniyle Hatay İl Jandarma Komutan Albay Uğur Ertekin ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Erdal Ata´yı ziyaret etti.

GÜNCEL 18.06.2018 10:17:21 0
Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Antakya/SES

 Konuklarını makamında kabul eden vali Ata, köklü bir geçmişe sahip jandarma teşkilatının, özverili çalışmalarıyla tüm yurtta olduğu gibi ilde de güven unsurunun yapılanmasında çok ciddi çalışmalara imza attığını ifade etti ve jandarmanın 179. kuruluş yıldönümünü kutladı. Ata, '1839 yılında Osmanlı Dönemi´nde kurulan jandarma teşkilatı, kurulduğu tarihten itibaren gerek Osmanlı Dönemi´nde gerekse Cumhuriyet döneminden günümüze kadar kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için mesai merhumu gözetmeksizin milletimizi hizmet eden bir teşkilatımız. Tarihten günümüze kadar geçen süreçte jandarma teşkilatı kendisini sürekli yenilediği, çağın modern teknolojisini kullanarak dünyadaki gelişmiş ülkelerin jandarma teşkilatı ile yarışabilir hale geldi' değerlendirmesini yaptı.
Hatay´ın sınır ili olduğunu ve Suriye´de yaşanan olaylardan dolayı hassas bir şehir olduğunu belirten vali Ata, “Suriye´de 2011 yılında yaşanmaya başlayan süreçten dolayı ilimizin hassasiyeti artmıştır. Suriye ile Türkiye arasındaki 911 kilometrelik sınırın, 283 kilometrelik kısmını yani neredeyse 1/3´ü Hatay´da bulunması, karşı tarafta bir devlet otoritesinin bulunmaması, 1992 yılından beri Amonos Dağı´nda bulunan terör örgütü mensuplarının terör eylemlerinde bulunmaları nedeniyle bölgemizdeki jandarma teşkilatının yükü ağırdır. Bunlara rağmen jandarma teşkilatımız görevlerini başarıyla yerine getirmektedir. Bu sene hepimizin bildiği gibi mart ayı sonu, nisan ayı başında gerçekleştirilen operasyonlarla teröristlere büyük darbe vurulmuştur' diye konuştu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ata, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, zor bir görevi ifa eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladığını ifade ederek, görevi başında şehit olan teşkilat mensuplarına Allah´tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilediğinde bulundu. Hatay İl Jandarma Komutan Albay Ertekin de 179. kuruluş yıldönümünün bu yıl Ramazan Bayramı´na denk gelmesi vesilesi ile ayrı bir heyecan ve mutlulukla kutlamaları gerçekleştirdiklerini belirtti.


Anahtar Kelimeler: Albay Uğur Ertekin Erdal ata

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57