Julia Ak angus yüküyle håla İskenderun Körfezi´nde!

Angus yüklü gemi Arsuz Konacık açıklarında bekletiliyor. İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, geminin İskenderun´a kabul edilmemesi çağrısında bulundu. Arsuz Belediye Başkanı Culha da angus yüküyle bekletil

GÜNCEL 20.10.2018 20:39:00 0
Julia Ak angus yüküyle håla İskenderun Körfezi´nde!

Sadet Berkyürek/İskenderun

İzmir Limanı´nda 16 gün bekletilmesinin ardından veteriner kontrolünden geçemeyen ve İskenderun Limanı´na yönlendirilen angus yüklü gemi halen Arsuz/Konacık açıklarında bekletiliyor. Aralarında sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin de olduğu grup İskenderun Limanı A kapısı önünde yaptığı açıklamada angus yüklü geminin İskenderun´a kabul edilmemesini istedi.

İskenderun Liman kapısı önünde yaptığı açıklamada geminin İskenderun´a kabul edilmemesi çağrısında bulunan İÇKD Başkanı Nermin Yıldırım Kara, “Alsancak Limanı´nın kabul etmediği bir gemiyi İskenderun limanı olarak bizler de kabul etmeyelim. Çünkü insan sağlığı, herşeyin üzerinde gelir. Biz bu konuda Vali Bey´e sonuna kadar güveniyoruz. Edindiğimiz izlenime göre yüreğinin bizimle birlikte attığına inanıyoruz” diye konuştu. Kara, demirleyen geminin sağlık, veteriner, tarım ve gıda bakanlığına bağlı yetkililerden oluşan 15 kişilik bir ekip tarafından kontrol edildiğini de sözlerine ekledi.

Culha: Herhangi bir tehdide müsade etmeyeceğiz

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara´nın çağrısıyla biraraya gelen gruba seslenen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İzmir´de tahliye edilmeyen gemiye ilişkin araştırmanın şüpheleri haklı çıkarttığını belirtti. Geminin Konacık Balıkçı Barınağı açıklarında demirlediğini ve beklemenin devam ettiğini kaydeden Culha, gemiyle ilgili Arsuz Kaymakamlığı ile eşgüdümlü önlem aldıklarını belirtti. Culha, “İskenderun limanına yönlendirilerek an itibariyle Konacık Mahallemizin açıklarında bekletilmektedir. Geminin gözetim altında tutulduğu, herhangi bir pisliğini ya da telef olduğu iddia edilen hayvanların denize dökülmemesi için Arsuz Kaymakamlığımız ile birlikte koordineli bir şekilde önlem alıyoruz. Denizimizin kirletilmesine ve halkımızın sağlığına yönelecek herhangi bir tehdide müsade etmeyeceğiz” dedi.

'Geldikleri yere gönderilmeliler'

Culha, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Cennet köşesi Arsuz ilçemizde bu geminin park etmesine bile tahammülümüz yoktur. İddia edildiği gibi bir sağlık riski taşıyan bu hayvanların İskenderun´da indirilmemesi gerekir, buradan götürülmesini talep ediyorum. Bununla ilgili idari kurumlarla görüşme de yaptık. Gerek sayın kaymakamımız gerekse sayın valimiz bu konuda gereken çalışmaların yapıldığını ifade ettiler. Gereken yapılarak bu hayvanlar geldikleri yere gönderilmeliler.'

MHP´li Çolak: Bu vebali kimse almamalı

MHP İskenderun belediye Meclis Üyesi Osman Çolak da İzmir Alsancak´a kabul edilmeyen gemiyi İskenderun olarak kabul tmediklerini vurguladı. Hatay Valisi ve kaymakamların konuya eğildiklerini bildiklerini ifade eden Çolak, “Kendilerinden konuya daha hassas yaklaşarak bu vebalı almamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

/resimler/2018-10/20/2148504688602.jpg


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00