‘Julia AK´ İskenderun´da!

Tepkilere rağmen tahliyesi başladı

GÜNCEL 23.10.2018 10:55:56 0
‘Julia AK´ İskenderun´da!

Sadet Berkyürek/İskenderun

İzmir´e yurt dışından 5 bin 391 büyükbaş hayvan getiren Julia AK adlı gemisi tüm tepkilere rağmen İskenderun Limanına yanaştırılarak tahliye işlemine başladı.
İzmir´in Alsancak limanında iki hafta süren bekleyişin ardından, hayvanları indirilmesine izin verilmemesi üzerine İskenderun´a doğru yola çıkmış, Cuma gününden itibaren Arsuz Konacık Balıkçı Barınağı açıklarında bekletilmişti.
İskenderun Körfezi Konacık Balıkçı Barınağı açıklarında demirleyen Julia AK, gece yarısından sonra iznin çıkması üzerine İskenderun Limakport limanına yanaştırıldı. Gemiden tahliye edilen büyükbaş hayvanlar araçlara yüklenerek karayoluyla sevk edilmeye başlandı.

Kamuoyu oluşturulamadı, kabullenildi mi?
Öte yandan Julia AK gemisi İskenderun´da biraraya gelemeyen kamuoyuyla ilgili bir mesaj niteliği taşıdı. Kamuoyu oluşturulması yönünde ‘parçalı´ kaldı. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, tartışmalı yüküyle gelen geminin İskenderun yanaşması üzerine “herkes elinden geleni yaptı ama başaramadık” açıklaması yaptı.
Şahin adına gazetemize gönderilen yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “CHP´li vekil arkadaşlarımla beraber Hatay Valisi ve İskenderun Kaymakamı ile bir dizi konuşma yaptıktan sonra konuyu Ak Parti Hatay Milletvekili Sayın Abdulkadir Özel ile paylaştım. Sayın Özel´in, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ile görüşüp Yükün İskenderun Limanına inmeyeceğinin sağlandığını müjdelemesinden sonra kamuoyuna bu müjdeli haberi vererek Abdulkadir Özel Bey´e sosyal medya hesabımdan teşekkürlerimi ettim. Ancak verilen sözlere rağmen geminin Limakport´a yanaştırılması ve Angusların boşaltılması karşısında ciddi bir üzüntü yaşadım. Muhalefete mensup bir milletvekili olarak sorumluluğum ve görevim gereği, bürokratik ve resmi makamları haberdar ederek onlar üzerine baskı kurarak ve kamuoyunu bilgilendirerek görevimi yapmış olduğumu düşünüyorum.
Sonuç elbette üzücü. Ancak herkesin; Sayın Valinin, Sayın Kaymakamın, İskenderun Bürokrasisinin, Limakport sahip ve idarecilerinin ve İskenderun kamuoyunun angusların Limakport´a inmemesi sonucunda ellerinden geleni yaptıklarının en yakın şahidiyim. Ancak teknik imkansızlıklar, mevzuat sıkıntıları, bu olağan üstü çabaya rağmen Angusların İskenderun´dan başka bir Limana indirilmesini sağlayamamış olmak hepimiz için kabullenilmesi zor bir durum.
Her şerde bir hayır vardır sözünden hareketle İskenderun kamuoyu olarak bu tür yüklerin yerleşim alanları dışındaki limanlar da yapılması konusunda verdiğimiz mücadelenin devam etmesini ve siyasi iktidara bu konuda baskı yapılması sürecini devam ettirilmesine inanıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19