Kabotaj hakkının 93. yılı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 93. yılı bugün düzenlenecek törenle kutlanacak.

GÜNCEL 1.07.2019 11:10:42 0
Kabotaj hakkının 93. yılı

Nesrin Geyikİskenderun

 Bayram, kabotaj hakkının, Türk bayrağı ve ulusuna verildiği tarih olan 1 Temmuz´da kutlanıyor.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında bugün saat 09.30´da Atatürk Anıtı Alanında tören yapılacak. İskenderun Liman Başkanlığı ve İskenderun Deniz Ticaret Odası tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunacak, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapacak, daha sonra şehit denizcileri için denize çelenk bırakılacak.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 93. yılı kapsamında saat 17.00´da Yelken Kulübü ile Atatürk Anıtı arasında Lazer ve Optimist dallarında yelken yarışları, saat 17.30´da kent İskelesi yanında bulunan tekne üzerinde yağlı direkten bayrak alma yarışması ve 100 metre Serbest Erkekler ve Bayanlar yüzme yarışları da düzenlenecek. İskenderun´da denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu sahile asılan levhalarla halk uyarılırken, bayramda denizde yüzme yarışı ve yağlı direkten bayrak alma yarışması yapılacak. Bayram kapsamında Atatürk Anıtı Alanına paraşütle iniş gösterisi ve akşam da Yelken Kulübü önünde havai fişek gösterisi de yapılacak; İskenderun Deniz Müzesi ile sahil güvenlik botu halkın ziyaretine açılacak; çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenlenecek ve gün boyunca iskeledeki gezi tekneleri ile halk gezdirilecek.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, denizleri korumanın herkesin ortak görevi olduğunu belirtiği bayram mesajıhnda şunlara yer verdi: '1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu´nun kabulü ile birlikte kutlanmaya başlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın, ulusal egemenliğin sağlanması açısından büyük önem arz ettiği bilinmektedir. Kabotaj Kanunu denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde, denizciliğe gereken önem ve önceliği vermek, denizin nimetlerinden yararlanmak ve bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek dünyada etkinliğimizi ve varlığımızı daha da artıracaktır. Denizlerimizin korunması ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı, çevre kirliliği açısından bozulmamış şekilde aktarılması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız en büyük dileğimizdir.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38