Kaçak hafriyat dökümüne ceza

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kaçak moloz ve hafriyat döken kişi ve firmalara 140 bin lira para cezası uyguladı.

HATAY 13.05.2020 19:31:26 0
Kaçak hafriyat dökümüne ceza

Hatay genelinde ortak gerçekleştirdiği denetimler ile kaçak dökümlerin önüne geçmeye çalışan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı´na bağlı Hafriyat Denetim Ekibi ile Zabıta personeli, denetimler sırasında kaçak döküm yaparak çevreyi kirlettiği tespit edilenlere cezai işlem uyguluyor. Muhtelif alanlara dökülen moloz yığınları, bulunduğu alandan kaldırılarak depolama sahasına taşıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “Kaçak moloz ve hafriyat dökümünün önüne geçebilmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve bu konuda önemli mesafe kat ettik. Çevreyi kirleten kimseye müsamaha göstermiyoruz. Gelen şikâyetler doğrultusunda 71 ihtar yazıldı,81 tespit ve görgü tutanağı düzenlendi ve buna istinaden de kaçak moloz döktüğü tespit edilen firma ve şahıslara bugüne kadar 140.325 TL para cezası uygulandı. Denetimlerimiz Hatay genelinde devam ediyor. Amacımız ceza yazmak değil çevre kirliliğine sebep olan kaçak moloz dökümünü bütünüyle engellemektir” dedi.

Ayrıca Hafriyat dökümü gerçekleştirmek isteyen firma veya vatandaşların Hatay genelinde bulunan 10 adet Hafriyat Depolama Sahasını kullanabilecekleri bildiren Dolğun, vatandaşların bu konuda daire başkanlığından bilgi alabileceklerini belirtti.


İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25